Arribada de nous creuers turístics a la Costa Brava

El port de Palamós preveu l’arribada de 33.000 passatgers per primera vegada a la seva història i l’escala de 35 creuers de companyies com Thomson Cruises, Ocean Village Cruises i Tui Cruises, entre d’altres.


MARç 2014

El passat 28 d’abril va començar la temporada de creuers turístics a la Costa Brava amb l’arribada del creuer Seabourn Cruise Line de la companyia americana The Yacht of Seabourn. Durant el 2009, any en què la Costa Brava continua la celebració del Centenari, el port de Palamós preveu l’arribada de 33.000 passatgers per primera vegada a la seva història. Aquestes xifres suposen un nou rècord per al port gironí amb un increment del 34% respecte a l’any passat i del 60% en comparació amb els darrers deu anys.

En aquest escenari, Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Palamós, la Cambra de Comerç de Palamós i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona col·laboren conjuntament en diverses actuacions amb l’objectiu de promocionar la destinació Costa Brava i la infraestructura portuària com a porta d’entrada per mar a les comarques gironines dels creuers que realitzen rutes pel Mediterrani i com a motor econòmic gironí.

Altres empreses creueristes que arribaran al port de Palamós durant aquesta temporada són Ocean Village Cruises, Tui Cruises, Thomson Cruises, Seabourn i Le Ponant. Els passatgers que fan escala al port de Palamós troben en la destinació Costa Brava una oferta d’activitats variada amb excursions a les poblacions de Pals i Peratallada, Figueres i Girona, i una nova dinamització lúdica i comercial de la vila.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona participa aquest 2009, juntament amb altres institucions i organismes, en el pla de promoció del port de Palamós. Aquest pla preveu la realització d’accions i propostes diverses entre les quals destaca l’assistència a la Fira de Creuers de Miami, que va tenir lloc del 16 al 19 de març, la reedició del DVD promocional del port de Palamós i l’organització de dos viatges de familiarització d’operadors de creuers turístics i responsables de companyies navilieres. Els dies 23 i 24 de maig un representant de la companyia nord-americana Princess Cruises va visitar la destinació en un viatge de familiarització. Un cop finalitzi la temporada de creuers, a la primavera de 2010 es preveu convidar diverses navilieres americanes a conèixer el port de Palamós i la destinació Costa Brava.