Notícia del Butlletí Maig 2010

Arrenca el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel

Girona, Temps de Flors i el festival marítim Terra de Mar de Palamós, primeres etapes del Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel.

La ciutat de Girona ha estat el primer dels dotze municipis en acollir el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel. Concretament, la plaça de la Independència va ser l’espai on durant el cap de setmana del 9 i 10 de maig es van servir tastets de plats de la Carta de la Costa Brava amb cervesa San Miguel. En aquesta primera etapa van participar-hi els restaurants El Pati Verd de l’Hotel Carlemany, Albareda, La Penyora, Alemanys 3, tots ells de Girona, La Formiga, de Porqueres, i La Plaça de Madremanya, de Madremanya, a més de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.

El port de Palamós serà l’espai on els dies 28, 29 i 30 de maig el Patronat de Turisme situarà la instal·lació de 24 m2 que es convertirà en la segona etapa del Tour. Els restaurants de la zona oferiran els seus «tastets» als visitants de la celebració «Palamós, Terra de Mar», festa dedicada a la divulgació i conservació del patrimoni marítim que organitza cada dos anys el Museu de la Pesca de la localitat.

Amb aquesta nova acció promocional que uneix el maridatge de la cervesa i la bona cuina amb la singularitat de diferents festes i esdeveniments populars, tradicionals i significatius que se celebren en diferents poblacions de la Costa Brava, el Patronat de Turisme continua promocionant la gastronomia de la Costa Brava, aquesta vegada de la mà de l’empresa San Miguel, patrocinadora del Centenari de la Costa Brava. Dotze seran els municipis que acolliran des de maig fins a setembre la instal·lació itinerant de 24 m2 on s’oferiran degustacions dels plats més característics de la zona. Concretament, els municipis participants són Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Palafrugell, Llançà, Blanes, Lloret de Mar, Cadaqués, Tossa de Mar, Begur i Castelló d’Empúries.

Amb l’objectiu de difondre les singularitats de cada festa i esdeveniment a les quals assisteix el Tour Gastronòmic, l’emissora Ondarambla programa onze tertúlies en els diferents municipis participants i durant les quals els convidats parlaran de les particularitats de cada esdeveniment: els seus trets més significatius i també històries i anècdotes relacionades amb la població. Els programes, conduïts per Eduard Cid, s’emeten en directe els divendres de 12 a 14 h.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona