L’acte central del Centenari

L’acte central de commemoració del Centenari de la Costa Brava va reunir el Govern de la Generalitat amb alcaldes i empresaris turístics de la Costa Brava en una profitosa jornada lúdica i de diàleg dedicada a tractar l’actualitat turística del país.


MARç 2014

El 12 de setembre de 2009, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va convidar el Govern de la Generalitat, encapçalat pel president Montilla, a commemorar el Centenari de la Costa Brava, tot organitzant una visita a la destinació i una trobada amb alcaldes i empresaris turístics en dos espais de gran valor natural, cultural i turístic: les illes Medes i el Museu Arqueològic d’Empúries.

El president va aprofitar la seva visita a la zona per assistir a la Festa de la Sal, a l’Escala. El president de la Generalitat, José Montilla, com a president del Comitè d’Honor del Centenari de la Costa Brava, designat per la Comissió Coordinadora el passat 12 de setembre de 2008, va presidir un acte emblemàtic a través del qual es posà de manifest la implicació i participació del Govern de la Generalitat en el Centenari de la Costa Brava. La Generalitat va declarar l’any 2009 com a  «Any Costa Brava» en l’àmbit turístic. Durant els parlaments, Enric Vilert, president del Patronat de Turisme, va declarar que «entenem aquesta visita com una mostra de l’interès del Govern de Catalunya per l’evolució de l’activitat turística de la marca turística més antiga i una de les més significatives del país». Vilert va afegir que «el Centenari ens ha donat peu a reivindicar el nostre país i a continuar projectant el Centenari i, evidentment, la Costa Brava en l’àmbit exterior al llarg de l’any 2010».

El president de la Generalitat va manifestar, en referència a la Costa Brava, que «Catalunya necessita més que mai que un dels vaixells insígnia del seu atractiu turístic conservi i incrementi el seu atractiu, adaptant la seva oferta de qualitat al moment present i preparant-se per a un futur que serà cada cop més exigent amb tots nosaltres». El president Montilla va afegir que «cal fer lluir l’immens tresor que Catalunya té amb la Costa Brava».

Un cop superat l’equador dels actes de commemoració i difusió del Centenari de la Costa Brava, impulsats pel Patronat de Turisme en l’àmbit nacional i estatal, l’entitat enceta una nova etapa, que finalitzarà el desembre de 2010, en què es dedicaran esforços per impulsar i projectar la Costa Brava en l’àmbit internacional amb la realització d’accions i esdeveniments en els principals mercats emissors de turisme per a la destinació.

Els valors naturals i usos turístics del litoral de la Costa Brava es posen en relleu en un viatge per mar.

Un viatge per mar a bord del vaixell Marina Princess porta de l’Estartit a l’Escala, passant per la reserva de les illes Medes, al president de la Generalitat, acompanyat dels consellers Huguet i Baltasar, amb competències en matèria de turisme i medi ambient, al president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, a la Comissió Coordinadora del Centenari, i a diversos experts en temàtica natural, turística i mediambiental de la zona.

El Govern de la Generalitat es va reunir amb els alcaldes i empresaris turístics de la Costa Brava per tractar qüestions d’actualitat del desenvolupament de l’activitat turística del país.

El Museu Arqueològic de Catalunya d’Empúries, a l’Escala, va ser el punt de reunió entre el Govern de la Generalitat, els alcaldes i regidors dels vint-i-dos ajuntaments de la Costa Brava i una representació àmplia del sector turístic. El Patronat de Turisme va organitzar la trobada per propiciar un intercanvi d’opinions en què es tracten qüestions d’actualitat del desenvolupament de l’activitat turística del país i de projectes de futur.

A la trobada, que va tenir lloc als jardins del Museu Arqueològic, van assistir seixanta persones, i va acabar amb un dinar elaborat pel col·lectiu Joves Cuiners basat en plats del Menú del Centenari.