Accions promocionals en mitjans de comunicació

El nou vol de Qatar Airways, Doha-Barcelona, i la difusió de productes turístics relacionats amb la cultura capten l’interès de la premsa internacional per la destinació.


MARç 2014

El mes d’octubre el Patronat de Turisme ha organitzat, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i el suport de nombroses entitats i empreses turístiques gironines, tres viatges de premsa de temàtica diversa per a periodistes procedents de Rússia, Benelux, Itàlia, França i Orient Mitjà.

El nou vol diari Doha-Barcelona, de Qatar Airways, operatiu des del juny, va motivar l’organització d’un viatge de premsa a Catalunya per a un grup de sis periodistes de Qatar que van visitar el Teatre Museu Dalí de Figueres dins d’un ampli programa d’activitats culturals.

També s’han dut a terme dos viatges de premsa centrats en temàtica cultural a la destinació Catalunya. La cadena de televisió russa Rossiya2 va filmar poblacions com Besalú i Girona per a produir un programa cultural sobre la destinació i, a mitjan octubre, un grup format per deu periodistes procedents del centre d’Europa especialitzats en viatges i cultura va visitar la ciutadella de Roses i el jaciment arqueològic d’Empúries com a etapes imprescindibles del programa «la Catalunya romana» que estaven seguint.

Cal destacar que aquest mes s’han publicat diversos articles i un reportatge televisiu com a resultat del viatge de premsa adreçat al mercat italià que es va organitzar el passat mes de juliol juntament amb l’oficina espanyola de turisme de Milà amb motiu de l’exposició de Salvador Dalí al Palazzo Reale de Milà.