Accions promocionals directes

Trenta-un agents de viatges i set periodistes internacionals visiten la demarcació de Girona en viatges de familiarització temàtics.


MARç 2014

El mes de novembre el Patronat de Turisme va organitzar dos viatges de premsa per a periodistes procedents de Rússia i Canadà interessats en conèixer la ciutat de Girona i la cultura catalana i gironina. La visita de la periodista canadenca del diari Toronto Star va incloure visites a pobles medievals de costa i interior, al Teatre Museu Dalí de Figueres, al Barri Vell de Girona i la Zona Volcànica de la Garrotxa. Per la seva banda, els periodistes russos es van centrar exclusivament en conèixer la ciutat de Girona des de diverses vessants: cultura, gastronomia, shopping i oci nocturn.

Així mateix, coincidint amb la celebració de l’EIBTM, la fira especialitzada en turisme de congressos, convencions i incentius més important d’Europa que va tenir lloc a Barcelona del 26 al 29 de novembre, el Girona Convention Bureau va participar en l’organització de dos viatges de familiarització per a agències especialitzades en l’organització de congressos i convencions procedents d’Israel (Kenes Group) i diversos països europeus a la Costa Brava. En total, dinou agents van visitar la zona amb la voluntat de conèixer l’oferta turística específica de Girona, Lloret de Mar, Platja d’Aro i Roses, i descobrir els atractius turístics de la destinació. Prèviament, va tenir lloc un viatge de familiarització a la Costa Brava adreçat a sis agents d’empreses argentines i xilenes especialitzades en viatges d’incentiu a la zona.

També, a principi de mes, un grup de sis agents de viatges majoristes xinesos va visitar Girona i la Costa Brava en una visita genèrica de descobriment de la destinació.

Cal destacar la presentació de l’oferta turística de la destinació Costa Brava que el Patronat de Turisme va dur a terme el 28 de novembre a la ciutat alemanya d’Ostnabrück, convidat per l’operador turístic alemany Dertour amb motiu de la presentació del seu nou catàleg de vendes per a la temporada d’estiu 2013, a quaranta-cinc agències de viatges alemanyes.

El nou catàleg, adreçat tant al turista individual com a famílies i sèniors, comercialitza producte de vacances, golf i apartaments turístics. En ell es programa la Costa Brava de nord a sud, i especialment les destinacions turístiques gironines de Roses, Empuriabrava, Tamariu, Calella de Palafrugell, Platja d’Aro, S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Segons l’operador alemany Dertour, que va visitar la passada primavera la Costa Brava en viatge de familiarització convidat pel Patronat de Turisme per conèixer nous productes i destinacions, les vendes de productes a la Costa Brava han augmentat un 28% respecte de l’any anterior. Aquest increment és resultat de les reserves i vendes a grups d’estudiants, sèniors i esportistes. L’operador comenta l’interès creixent del client alemany per productes com la cultura, el turisme MICE i els esdeveniments.