Accions a operadors

Participació en dues accions promocionals adreçades als canals d’intermediació d’àmbit internacional i organització d’un famtrip per a agents italians a la destinació.


MARç 2014

El juny, el Patronat de Turisme ha participat en dos tallers o workshops –el Buy MICE Catalunya i el workshop de la ETOA– i ha organitzat un viatge de familiarització amb un grup d’operadors turístics italians amb l’objectiu que coneguin la destinació i la comercialitzin en el seu país d’origen. Aquesta acció s’emmarca dins el programa número u del Patronat de Turisme de Màrqueting i promoció del pla estratègic de turisme de les comarques de Girona 2011-2015.

El 9 de juny el Patronat de Turisme, juntament amb el Girona Convention Bureau, va participar al workshop Buy MICE 2011 (Buy Catalunya 2011 Meetings, Incentives and Events) que aplegava 150 operadors turístics procedents de Xina, Rússia i països europeus. En aquesta trobada professional el Patronat de Turisme va mantenir 15 reunions.

Els dies previs a la celebració del workshop, del 7 al 9 de juny, es van fer diferents viatges de familiarització per tal que els operadors convidats coneguessin de primera mà l’oferta MICE que ofereix Catalunya. Dels famtrips que es van organitzar, un d’ells es va centrar en l’oferta de congressos i incentius de la ciutat de Girona i de Lloret de Mar.

Així mateix, els dies 8, 10 i 11 de juny, el Patronat de Turisme, juntament amb la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona, va organitzar un viatge de familiarització per a agents turístics italians procedents de l’illa de Sardenya a través del qual se’ls va mostrar l’oferta turística de la destinació Costa Brava posant èmfasi en els recursos culturals, gastronòmics i l’oferta de turisme actiu del territori. El viatge va concloure amb l’organització d’un workshop invers al qual van assistir 40 empreses gironines majoritàriament receptives del sector, hotels i empreses d’activitats. Entre els agents que van participar en el viatge de prospecció i descoberta hi havia Consorzio Agenzia, Firstsardinia i Fiavet Sardegna.

Finalment, el 20 de juny, va tenir lloc a Londres, Regne Unit, el workshop City Fair d’ETOA (European Tour Operator Association), que va reunir prop de 200 operadors turístics procedents d’arreu d’Europa. En aquest esdeveniment, el Patronat de Turisme, juntament amb el Centre de Promoció Turística de Catalunya a Londres, va participar a la trobada professional i va aprofitar per donar a conèixer la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona als 18 professionals d’agències majoristes angleses amb els quals es va reunir, alhora que va oferir-los les novetats en l’oferta de la destinació. Aquesta trobada va contribuir a mantenir el contacte i estrènyer vincles amb els agents que ja operen a la destinació. Alguns operadors britànics van manifestar interès per adquirir paquets turístics culturals en els quals els festivals de música i els esdeveniments populars fossin l’atractiu del viatge.