Notícia del Butlletí Novembre 2013

Acció a l’Índia

Promoció de la Costa Brava al mercat emergent de l’Índia

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va viatjar a les ciutats índies de Nova Delhi i Bombai per donar a conèixer l’oferta turística de la Costa Brava –especialment golf, cultura, Dalí i alta gastronomia– entre els representants de les principals agències majoristes del país en el decurs de dos workshops que van aplegar noranta i vuitanta agents respectivament.

Es tracta de la primera incursió del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en el mercat emissor indi mitjançant una acció promocional i comercial. Els contactes i reunions mantingudes són una primera presa de contacte amb el mercat professional i serveixen per copsar l’interès dels operadors pels productes turístics catalans.

Aquesta acció s’ha emmarcat en la missió institucional que la Generalitat de Catalunya, encapçalada pel president Artur Mas, va dur a terme a l’Índia, del 23 al 29 de novembre, amb la finalitat de reforçar els vincles acadèmics, tecnològics i comercials amb el país.

Segons les estimacions de l’Oficina Espanyola de Turisme de Bombai, l’Estat espanyol va rebre la temporada 2012 al voltant de 60.000 turistes indis que, alhora, van representar una despesa de 80 milions d’euros. Es calcula que un 50% dels turistes indis que visiten l’Estat espanyol, visiten també Catalunya, i la capital catalana, Barcelona, se situa com a destinació imprescindible.

Els viatges de vacances i familiars són la segona motivació de visita a Catalunya dels indis, per darrere dels viatges de negocis, convencions i incentius que representa entre un 30% i 40%. A la Costa Brava s’ha registrat la incipient arribada de turistes indis interessats per l’alta gastronomia –arran del nomenament d’El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món 2013 i de la llarga llista de restaurants amb estrella Michelin–, els espais museístics de Salvador Dalí i, també, com a conseqüència de l’impacte cinematogràfic del film de Bollywood Zindagi Na Milegi Dobara produït a diverses localitats catalanes entre les quals hi ha Empuriabrava i Cadaqués.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona