II Premi Internacional de Còmic Costa Brava

Publicació de les bases de la segona edició del premi


MARç 2014


La implicació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en el Festival del Còmic de Torroella de Montgrí va lligada a la creació del Premi Internacional del Còmic Costa Brava, en col·laboració amb l’Ajuntament de Torroella i Panini.

El festival, ja consolidat al territori i al calendari, reuneix els requisits que el Patronat de Turisme considera indispensables per a la projecció de la marca Costa Brava i la difusió dels valors i connotacions culturals i lúdiques al territori.

El Premi Internacional del Còmic Costa Brava té una retribució de vint mil euros, el millor dotat en l’Estat espanyol i només equiparable al prestigiós Premio Nacional del Cómic que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.


Aquest premi també supera al consolidat FICOMIC: Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, que se celebra en el marc del Saló del Còmic de Barcelona, dotat amb deu mil euros.

Aquest guardó ha estat instituït pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Torroella amb l’objectiu de promocionar el còmic com a art major i promoure l’acostament de diferents cultures gràcies al seu caràcter internacional. També es planteja com una eina per promocionar internacionalment la Costa Brava. Es tracta d’un premi biennal i enguany es presenten les bases de la segona edició en què es coneixerà el guanyador de la primavera de 2014. En la primera edició l'obra guanyadora va ser Ocupante, dels autors Carlos Ruano, Jacobo Navarro i Andreu Martí. L'obra finalista va ser Lanterjack, de l'alemany Martin Frei. L’any 2014, els promotors del concurs presentaran públicament els guanyadors de la propera edició en el marc de la fira de l’ExpoComic a Madrid.