Vint estrelles Michelin

Catorze restaurants de la demarcació es reparteixen vint estrelles Michelin, i el cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, rep reconeixements a la seva tasca professional.


MARç 2014

La gastronomia gironina és sens dubte un potent motor econòmic i turístic inseparable del binomi cuina i territori. És destacable el bon moment que viu la cuina gironina i els nombrosos reconeixements que reben els nostres cuiners.

El passat 25 de novembre la prestigiosa Guia Michelin va presentar l’edició 2011 de la guia vermella de restauració per a Espanya i Portugal en la qual atorgava vint estrelles a catorze restaurants de la demarcació de Girona: El Bulli de Roses, del cuiner Ferran Adrià, i El Celler de Can Roca de Girona, dels germans Roca, amb tres estrelles; Les Cols d’Olot, de Fina Puigdevall, i el Miramar de Llançà, de Paco Pérez, amb dues estrelles; i amb una estrella Ca l’Enric de la Vall de Bianya, d’Isabel Juncà, Ca l’Arpa de Banyoles, de Pere Arpa, L’Aliança d’Anglès, de Lluís i Josep Maria Feliu, Els Tinars de Llagostera, de Marc Gascons, La Cuina de Can Simon de Tossa de Mar, de Xavier Lores, La Llar de Roses, de Joan Viñas, Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós, de Xavier Sagristà, La Massana de Girona, de Pere Massana, Botic de Corçà, d’Albert Sastregener, i Fonda Xesc de Gombrèn, de Francesc Rovira.

Recentment, el 7 de desembre, els germans Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, van rebre la Medalla al Mèrit Turístic en el sector de l’hostaleria que atorga el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç amb caràcter anual. Una setmana més tard, la Universitat de Girona, a proposta de la Facultat de Turisme i Comunicació, va investir el cuiner d’El Celler de Can Roca, el gironí Joan Roca, doctor «honoris causa» per practicar «una gastronomia moderna i d’avantguarda, basada en la investigació constant, sense defugir l’ús intel·ligent de la ciència i la tecnologia per tal de tractar els productes amb respecte amb l’objectiu de conservar l’essència dels seus sabors i olors».