Exposició «Costa Brava segle XXI»

S’inaugura l’exposició «Costa Brava segle XXI», una lectura actual del litoral, presentada en nous formats multimèdia: fotografia, vídeo, projeccions i performance.


MARç 2014

«Costa Brava segle XXI»: aquest és el títol de l’exposició que, amb motiu del centenari de la Costa Brava, s’estrena a la Fontana d'Or de Girona. Es tracta d’un muntatge dissenyat per onze artistes que usen recursos multimèdia, performance i instal·lacions per descriure les vivències, la cultura i les transformacions del paisatge. No es tracta, per tant, d’una mirada enrere pels 100 anys d’història d’aquest litoral, sinó que, de la mà dels nous recursos artístics, es vol mostrar diverses sensibilitats a l’entorn del paisatge i la seva transformació.

Caixa Girona organitza l’exposició inspirada en la Costa Brava a la sala d’exposicions Caixa Girona de la Fontana d’Or en commemoració del Centenari de la Costa Brava que impulsa el Patronat de Turisme.

El comissari de la mostra, Daniel Giralt-Miracle, ha optat per fer una lectura actual del litoral i, amb l’ajuda dels nous llenguatges artístics (fotografia, vídeo i projeccions, entre d’altres), fer arribar a l’espectador vivències i emocions que desperta aquesta costa.

La mostra ocupa el soterrani, la planta baixa i el primer pis de la Fontana d'Or, i conjuga imatges, sons i projeccions. En total, hi han participat onze artistes: Pere Noguera (La Bisbal d’Empordà), Perejaume (Sant Pol de Mar), Ester Partegàs (La Garriga), Mireia Sentís (Barcelona), Jordi Bernadó (Lleida), Eulàlia Valldosera (Vilafranca del Penedès), Montserrat Soto (Barcelona), Mayte Vieta (Blanes), Eugènia Balcells (Barcelona), Mireya Masó (Barcelona) i Tere Recasens (Arbúcies). L’exposició es pot visitar del 24 de juliol al 4 d’octubre.