Ruta del Vi de l’Empordà

Neix el club de producte Ruta del Vi de l’Empordà per potenciar l’enoturisme a la demarcació i afegir valor a la destinació Costa Brava.


MARç 2014

El Patronat de Turisme impulsa la creació del club de producte Ruta del Vi de l’Empordà amb l’objectiu d’aglutinar, estructurar i comercialitzar els diferents recursos i serveis turístics d’interès de la zona vitivinícola de l’Empordà i certificar-los amb la marca estatal Ruta del Vi, que atorga ACEVIN, per afegir valor a la destinació Costa Brava.

El 25 de juny, al celler Espelt de Vilajuïga, es van presentar les bases per a la creació del club de producte Ruta del Vi de l’Empordà davant de seixanta representants del sector turístic públic i privat de la demarcació vinculats al món de la viticultura, la restauració, les empreses d’activitats, l’hostaleria, etc.

Part de les bases d’aquest club vénen establertes per ACEVIN, que marca el protocol normatiu per a l’obtenció de la prestigiosa certificació estatal, mentre que el Patronat de Turisme fixa altres requisits d’acord amb el funcionament dels seus altres clubs: Golf, Salut i Bellesa, i Natura-Actiu.

Club de producte Ruta del Vi de l’Empordà

El club serà una plataforma de col·laboració pública i privada impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona que comptarà amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Empordà i els consells comarcals de l’Alt Empordà i el Baix Empordà. La finalitat d’aquesta plataforma és aglutinar, integrar, estructurar i comercialitzar els diferents recursos i serveis turístics d’interès de la zona vitivinícola de l’Empordà. El club agruparà voluntàriament empreses vinculades al sector enogastronòmic de l’Alt i Baix Empordà i inclourà entitats i empreses com: cellers de la DO Empordà, botigues especialitzades en vi, restaurants i bars de vins, museus i centres d’interpretació, centres de tractaments de vinoteràpia, oficines de turisme i municipis, empreses d’allotjament i d’oci temàtic, guies turístics, agències receptives, etc.

Les empreses membres del club disposaran d’un pla d’accions i promoció específic, coordinat i cofinançat pels membres del club i el mateix Patronat de Turisme, que comprendrà l’organització de viatges de premsa i de familiarització, workshops i presentacions.

Es publicarà un catàleg d’empreses i productes específics dirigit a professionals del sector i a públic final, es crearà un nou portal de l’oferta turística i es participarà a fires internacionals i nacionals de producte. També es realitzaran campanyes publicitàries en mitjans offline i online i s’oferirà formació professional i tècnica específica, entre d’altres.

El club tindrà una assemblea de membres integrada per tots els socis i funcionarà amb taules de treball que marcaran les directrius i actuacions que s’implementaran durant l’exercici. Quant al seu finançament, el Patronat de Turisme i els membres del club cofinançaran el pla d’actuacions.