Viatges de premsa

20 periodistes visiten la destinació en cinc viatges de premsa temàtics centrats en l’oferta d’esquí, l’enogastronomia i la cultura gironines.


MARç 2014

Durant el mes de febrer s’han dut a terme cinc viatges de premsa a la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona de temàtiques específiques centrats a donar a conèixer els recursos i l’oferta turística de les estacions d’esquí del Pirineu de Girona, el Triangle Dalinià, Girona, com a destinació city break, i l’enogastronomia de la demarcació. La companyia Renfe ha participat en algunes de les accions promocionals en virtut del conveni de col·laboració vigent entre l’empresa de transports i el Patronat.

Una vintena de periodistes procedents de Madrid, Rússia, Polònia i la República de la Xina han dut a terme visites específiques al territori amb el suport del Patronat de Turisme, entitats i empreses turístiques de la zona i ajuntaments. La periodista de la revista Woman de Madrid es va desplaçar amb TAV per visitar Girona i fer una visita guiada de la ciutat durant dos dies; les periodistes xineses de la revista Travel Plus Magazine van visitar la Costa Brava amb l’objectiu de fer un reportatge de deu pàgines centrat en el Triangle Dalinià. També, aprofitant la nova connexió d’alta velocitat que uneix Madrid i Figueres, un periodista del diari El Mundo es va desplaçar a la zona per dedicar un article al Triangle Dalinià i posar en valor la nova connexió ferroviària.

A mitjan febrer, les estacions d’esquí gironines van rebre la visita de sis periodistes russos i cinc de polonesos interessats a conèixer les estacions de La Molina i Masella i les poblacions de Puigcerdà i Alp.

Així mateix, en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, el Patronat de Turisme va organitzar un viatge de premsa adreçat a sis periodistes de mitjans estatals com ara De Viajes, ABC Viajar, Gastronautas, La Razón i Gastronomad, de quatre dies de durada, que combinava visites turístiques a la demarcació i assistència al congrés gastronòmic. Entre les visites a la destinació programades hi havia el Teatre Museu Dalí de Figueres, un celler de la DO Empordà, la visita de Cadaqués, el paratge natural de Tudela i el monestir de Sant Pere de Rodes, Girona, Calella de Palafrugell i Palamós, entre d’altres. Hi havia també activitats enogastronòmiques específiques com degustacions de vins en un celler de la DO Empordà i una degustació dirigida per una sommelier gironina, i àpats en restaurants certificats amb estrelles Michelin i en restaurants de cuina d’autor.