Viatges de premsa

Trenta-sis periodistes internacionals especialitzats en turisme, cultura, gastronomia i golf visiten la demarcació de Girona en deu viatges de premsa


MARç 2014

Aquest mes es destaquen especialment els viatges de premsa realitzats per un grup de periodistes irlandesos a la Costa Brava, un periodista freelance alemany de la DPA, Deutsche Presse-Agentur, la redactora del Sunday Times Travel Magazine britànic, i un grup de periodistes procedents d’Austràlia i Nova Zelanda, entre d’altres.

Del 13 al 17 de maig, cinc periodistes de mitjans generalistes entre els quals hi havia Irish Independent, Sunday World, Mail on Sunday, The Irish Times i Irish Examiner van visitar la Costa Brava en un viatge de premsa organitzat per mostrar-los àmpliament diferents aspectes de la destinació i els seus valors naturals, culturals i diferencials. Els periodistes van conèixer poblacions medievals, viles costaneres, gastronomia catalana i diversos espais culturals monumentals, a més del museu Dalí.

El periodista alemany de la DPA va realitzar una estada llarga a la destinació per a l’elaboració de dos reportatges turístics. Un dels reportatges tractava sobre els camins de ronda de la Costa Brava, i el segon, de contingut cultural, del Triangle Dalinià. El periodista va resseguir a peu, de Blanes a Portbou, els camins de ronda del litoral gironí amb el suport logístic del Patronat de Turisme i diverses empreses turístiques de la demarcació.

Una redactora de la publicació britànica Sunday Times Travel Magazine va visitar l’Alt Empordà i, més especialment, la zona del cap de Creus, Cadaqués i Portlligat, amb l’objectiu d’escriure un reportatge de la destinació enfocat a short breaks.

Finalment, un grup format per quatre periodistes procedents d’Austràlia dels mitjans The Australian Financial Review, Sydney Morning Herald & The Age, les revistes Get Lost, Get Up & Go, i dos procedents de Nova Zelanda de la revista especialitzada Travel Trade i el diari The New Zealand Herald van visitar els tres vèrtex del triangle dalinià durant tres jornades. Durant la seva estada també van conèixer poblacions medievals de l’Empordà, el Barri Vell de Girona, i un centre d’interpretació del vi a l’Alt Empordà, entre d’altres.