Viatges de premsa

22 periodistes internacionals especialitzats en turisme, cultura, golf i salut i benestar visiten la demarcació de Girona


MARç 2014

A principi de mes dues periodistes alemanyes, una de l’agència de notícies KNA, Katholische Nachrichten Agentur, i l’altra de la revista AlParaiso, van visitar la destinació coincidint amb la Setmana Santa. Ambdues periodistes van assistir a diverses processons celebrades en localitats gironines amb la finalitat de conèixer un esdeveniment cultural tan tradicional com són les processons de Setmana Santa catalanes. Els ajuntaments de Girona i Verges van participar activament en l’organització d’aquestes visites professionals que van concloure amb la realització d’amplis reportatges fotogràfics.

Així mateix, a mitjan mes, cinc periodistes italians dels mitjans La Repubblica, Turismo.it, Viaggi La Stampa i Corriere dell’Umbria van participar en un viatge de premsa cultural a la Costa Brava coincidint amb la celebració de l’exposició d’obres de Salvador Dalí al museu Vittoriano de Roma (del 9 de març a l’1 de juliol). Els periodistes italians, a més de visitar els tres vèrtex del triangle dalinià i entrevistar-se amb l’artista Antoni Pitxot, president honorífic de la Fundació Gala-Salvador Dalí, van realitzar una degustació de vins de la DO Empordà al celler Mas Estela i diverses visites culturals en poblacions medievals de l’Empordà —Pals, Peratallada, Begur— i a la capital gironina.

Pel que fa als viatges de premsa més específics de producte, durant el mes d’abril es van dur a terme dues accions promocionals centrades en Salut i Bellesa a la destinació, en les quals van participar periodistes dels mitjans espanyols In Touch i Prettyaddict.com. Així mateix, durant quatre dies, un grup de periodistes especialitzats en golf procedents del Regne Unit, Holanda i Àustria van visitar els camps de golf de la Costa Brava. Arran d’aquesta visita, professionals de les publicacions GolfPunk, Golf, Travel Fever o Golfreiswijzer.nl, entre d’altres, elaboraran amplis reportatges.