TBEX EU Costa Brava

Més de 350 blocaires de viatges d’influència participen en l’acció de promoció i comunicació 2.0 «TBEX»


MARç 2014

Més de tres-cents cinquanta blocaires, escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació social de l’àmbit dels viatges, procedents de vint-i-un països, van participar al congrés TBEX Europe Costa Brava 2012 que va tenir lloc els dies 21 i 22 de setembre a la ciutat de Girona –Auditori Palau de Congressos–  i a la Costa Brava.

El congrés TBEX (Travel Blog Exchange) és la trobada anual més popular dels blocaires, escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació social dedicats als viatges i l’estil de vida.

El congrés va oferir ponències d’experts en l’àmbit com Amy Porterfield, C. C. Chapman, Peter Shankman i Chris Gillebeau.

Per procedència, un 50 % dels congressistes eren europeus; un 30 %, dels Estats Units, i un 20 % de la resta del món.

Coincidint amb l’esdeveniment mundial TBEX Europe Costa Brava 2012 que per primera vegada s’ha celebrat a l’Estat espanyol, el Patronat de Turisme va programar un seguit d’activitats dirigides als blocaires participants amb l’objectiu que coneguessin la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona i en fessin difusió.

Es van organitzar excursions d’una jornada el dia abans i el dia després del congrés, amb un total de 120 participants, així com visites guiades a Girona el dia abans, i cinc blogtrips temàtics a la demarcació per a seixanta-tres participants, per tal que els assistents experimentessin i generessin continguts en les xarxes socials en què actuen.

Per a l’elaboració dels programes d’excursió i el blogtrip, el Patronat de Turisme va comptar amb la col·laboració i la implicació directa dels vuit consells comarcals gironins, dels ajuntaments de la demarcació i del sector turístic privat, que va oferir allotjament, àpats i activitats gratuïtes als participants.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Torramadé, va declarar que «TBEX ha estat un esdeveniment clau, una de les accions promocionals més importants que el Patronat ha fet aquest any, ha contribuït a projectar a gran escala la destinació i ha superat així tots els objectius i expectatives marcades inicialment».