#Tastingtrip #InCostaBrava

Nou bloguers especialitzats generen 8 milions d’impressions a les xarxes socials en una setmana


MARç 2014

Seguint l’estratègia del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en la difusió i promoció de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona a través de les xarxes socials, del 24 al 30 de setembre es va dur a terme el primer viatge de bloguers a la demarcació de Girona centrat a donar a conèixer activitats enogastronòmiques i a experimentar-les.

Van participar al viatge prescriptors i opinants turístics de referència a Internet, com ara el nord-americà Michael Hodson, del portal GoSeeWrite; la canadenca Ayngelina Brogan, gestora del portal Bacon is Magic, amb 30.000 visites mensuals; el britànic Ryan King, del prestigiós portal Fine Dining Lovers, que té 54.000 seguidors a Facebook; la italiana Sara Porro, del portal Dissapore, amb 950.000 visites al mes, o el noruec Fabien Lainé, que gestiona el portal Vin Deling.


També es va comptar amb la presència de Ryan Opaz, del portal Catavino, amb 50.344 seguidors a Twitter, i de Joan Gómez, de DeVinis.

Aquests destacats i influents bloguers internacionals del sector turístic generaran continguts d’interès a les xarxes socials en les quals actuen. S’estima que les impressions van superar els vuit milions d’usuaris en una setmana.

El viatge dels bloguers a la demarcació va incloure diferents experiències enogastronòmiques, com ara visitar El Celler de Can Roca i l’exposició «El somni», de la mà de Jordi Roca i Francesc Aleu; assistir a un sopar concert al Call de Girona; fer una classe de cuina a la Fageda d’en Jordà, a la Garrotxa, amb el cuiner Pep Nogué; visitar cellers empordanesos, membres del Club de la Ruta del Vi DO Empordà –La Vinyeta, Finca Bell-lloch i Coll de Roses– i participar en la verema «a l’antiga» d’aquest darrer; conèixer l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf; fer una sortida en caiac de mar pel cap de Creus amb una degustació inclosa de vins a la platja de Colera; fer àpats en enoteques, barraques de pescadors i restaurants de cuina catalana tradicional i d’avantguarda com ara el Miramar, de Llançà, el Compartir, de Cadaqués, i el Vicus, de Pals, a més d’activitats de caire cultural i esportiu.

En aquesta iniciativa el Patronat de Turisme va tenir el suport i la col·laboració directa d’empreses privades del sector gironí, ajuntaments, consells comarcals i l’Agència Catalana de Turisme.