Tallers Turisme 360º

Tres tallers formatius especialitzats en xarxes socials i creació de producte apleguen 99 participants.


MARç 2014

El Patronat de Turisme va iniciar el cicle de tallers de formació professional Turisme 360º amb la jornada professional del 23 d’octubre i una programació de cinc tallers específics per continuar fomentant la formació contínua dels professionals del sector i la seva competitivitat.

El primer taller, que va tenir lloc el 30 d’octubre, es va dedicar al «Cloud Computing» i va ser impartit per Tirso Maldonado, evangelist manager de la plataforma d’aprenentatge social Witcamp.com. El taller va aplegar vint-i-vuit participants procedents dels subsectors dels establiments d’allotjament turístic, agències immobiliàries, associacions, tècnics d’ajuntaments i consells comarcals.
En aquest curs es va fer palès com el model cloud computing, és a dir, informàtica al núvol, pot ajudar a millorar l’eficiència i productivitat de l’empresa i fomentar el treballar col·laboratiu mitjançant eines i aplicacions per a la gestió de clients i campanyes, sense invertir en servidors, xarxes ni programaris i amb totes les garanties de seguretat i protecció de dades.

Posteriorment, el dijous 15 de novembre, es va impartir el taller «Creació de producte», a càrrec de David Mora, gerent de la divisió de turisme Cegos. Van assistir-hi trenta-un professionals de l’àmbit del turisme: tècnics d’ajuntaments i consells comarcals, empreses d’allotjament, empreses d’activitats, immobiliàries, consorcis i associacions.

Durant el taller es va tractar la creació de producte a través del màrqueting turístic, la creativitat i les experiències, ja que actualment bona part dels visitants que es desplacen desitgen gaudir d’una experiència diferent, memorable, que puguin recordar i compartir amb els seus amics i familiars. Per això es va dedicar una part important de la sessió a treballar en grup i dissenyar productes que destaquessin el valor de l’autenticitat i singularitat de la destinació.

El 15 de novembre va organitzar-se el taller «Twitter per a equips de venda, màrqueting i comunicació», que va anar a càrrec de Víctor Puig; van participar-hi quaranta professionals del sector turístic: hotels, càmpings, allotjaments rurals, apartaments, tècnics d’ajuntaments i oficines de turisme, consells comarcals i empreses de comunicació.

Durant el taller de formació es va aprofundir en les possibilitats que la xarxa social Twitter ofereix com a mitjà de comunicació, en la cerca de contactes i la gestió de llistes, així com les seves eines bàsiques i avançades que permeten valorar perfils, fer-ne el seguiment, obtenir estadístiques o seguir estratègies perquè un negoci turístic o projecte incrementi la vinculació amb els seus seguidors i clients.

Més informació sobre tallers de desembre a http://www.costabrava.org/jornades/

Dimarts, 11 de desembre: «Instagram», a càrrec de Julio Estrela i Marc Teixidor

Dimarts, 18 de desembre: «Màrqueting relacional: Ús dels mitjans socials i com calcular el retorn», a càrrec de Johana Cavalcanti