Tallers 2.0

Vinculats a la VII Jornada tècnica «Internet 2.0 i les xarxes socials, claus del negoci turístic actual», el Patronat de Turisme ha dut a terme cinc tallers relacionats amb les noves tecnologies als quals han assistit 171 persones.


MARç 2014

En un món cada vegada més globalitzat i on la informació es transmet a gran velocitat a través dels nous canals de comunicació que ens ofereixen les xarxes socials, el Patronat de Turisme va organitzar cinc sessions de treball específiques per donar les idees i eines bàsiques que cal utilitzar per estar presents en aquest àmbit i rendibilitzar el negoci. Aquests tallers van tenir una durada de cinc hores cadascun, als quals van assistir 171 persones vinculades professionalment al sector dels allotjaments, com també als àmbits de la restauració, innovació i màrqueting i administració pública.

El primer taller «Monitorització i analítica de webs» va anar a càrrec de Jabi Sánchez, SEO&PPC account manager d’Overalia, el dia 2 de novembre al PGA Golf Catalunya Resort. En aquest taller es van proporcionar els coneixements bàsics i aplicats del funcionament de Google Analytics i Adwords.

El segon taller, «Web 2.0 aplicada al turisme rural», impartit per Montse Peñarroya, directora general de GEA Internet Project Consulting, va tenir lloc a l’Hospici d’Olot davant de 49 persones vinculades al sector tant del turisme rural com directors d’hotel, associacions, empreses de màrqueting i tècnics de turisme. Els assistents es van organitzar en grups de tres per treballar amb l’ordinador i conèixer les eines per fer un bon benchmarking. Es va treballar amb casos reals per tal de conèixer el que fan altres empreses i destinacions, com també per plantejar la pròpia estratègia i monitorar els resultats.

Al tercer taller «On-line Reputation Management (ORM)», es van organitzar dues sessions de treball en què es van exposar com es pot saber què diu la gent de nosaltres a la xarxa, on se’n parla i consells per respondre als comentaris tant positius com negatius. La primera sessió va tenir lloc el dimarts 16 de novembre a l’Espai Armengol de Vilajuïga amb Javier Jiménez, director de projectes a Internet per hotels i destinacions turístiques. La segona sessió, a càrrec de Víctor Puig, director de reputació i continguts d’Overalia, es va realitzar el dilluns 22 de novembre, a Mas de Torrent Hotel & Spa. En ambdós casos, van assistir-hi, principalment, responsables d’establiments hotelers, de càmpings i de turisme rural.

Finalment, arran de les peticions dels assistents en sessions anteriors, el 30 de novembre vam organitzar el taller «Com ser un bon Community Manager», a càrrec novament de Montse Peñarroya, a l’Hotel Carlemany davant de 45 professionals del sector. En aquesta sessió es va parlar, entre altres temes, de com han de ser els perfils a les xarxes socials, de què hauríem de parlar, quines eines podem fer servir, com podem optimitzar el nostre temps. En definitiva, coneixements que tot Community Manager hauria de tenir per desenvolupar la seva feina en una empresa turística.

Tots els tallers també es van poder seguir a través del nostre canal a Twitter amb el hashtag #bitts; més endavant, es penjaran les presentacions amb les ponències i vídeo de la jornada al nostre portal www.costabrava.org.