Taller de formació 2.0

80 professionals del sector turístic participen al taller de formació de «Creació d’un web amb WordPress».


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha organitzat els dies 17 i 31 de març el taller pràctic «Creació d’un web amb WordPress» adreçat a professionals del sector turístic, l’administració pública i les empreses gironines. Vuitanta professionals gironins del sector de l’hostaleria, càmpings, allotjaments rurals i estacions d’esquí, entre d’altres, han participat a la sessió formativa.

En aquests tallers, conduïts per Montse Peñarroya, directora de GEA Internet Project Consulting i experta en turisme i Internet 2.0, es va ensenyar a utilitzar de manera àgil i senzilla el gestor de continguts de WordPress per a la creació d’un lloc web. Aquest gestor és una avançada plataforma semàntica de publicació personal orientada a l’estètica, els estàndards web i la usabilitat, al mateix temps que és gratuït i permet l’actualització constant.

Durant les jornades, que van tenir una durada de quatre hores cadascuna, es va tractar la necessitat de disposar d’un domini i hostatge adequats per a la instal·lació de WordPress. Una vegada instal·lat es va procedir a la creació del web mitjançant plantilles determinades o de pagament i la posterior incorporació de contingut que apareixeran al futur web: text, imatges, vídeos i arxius en format PDF.

La realització de noves activitats forma part de la voluntat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de fomentar la formació contínua dels professionals del sector en el camp del 2.0 i incrementar la competitivitat de la indústria turística gironina a fi d’equipar-la amb les eines necessàries perquè continuï essent una destinació líder en el context turístic internacional.