Surf de neu, Campionat del Món a la Molina

L’estació d’esquí gironina de la Molina tanca el Mundial amb una gran afluència de públic i un gran èxit organitzatiu de l’esdeveniment.


MARç 2014

Del 14 al 22 de gener l’estació d’esquí de la Molina va celebrar el Campionat del Món d’Snowboard FIS reunint els millors corredors de la modalitat de surf de neu del món i nombrós públic amant d’aquest esport.

A la Molina van tenir lloc les cinc proves del campionat que va comptar amb la participació de 400 esportistes procedents de 43 països diferents. Per ordre de calendari, es van disputar les proves d’snowboardcross (SBX), paral·lel gegant(PGS), half pipe (HP), eslàlom paral·lel (PSL) i slopestyle (SBS), en categories masculina i femenina. Els guanyadors en les diferents categories del 9è Campionat del Món d’Snowboard es publiquen al web oficial de la Federació Internacional d’Esquí www.fis-ski.com.

Segons ha informat l’Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya, els hotels de les poblacions de la Molina, Alp i Prats, els més propers a l’estació d’esquí de la Molina, han registrat un ple en l’ocupació. A la ciutat de Puigcerdà els establiments han registrat una ocupació entre el 50% i 60% de mitjana. La vicepresidenta de l’Associació, Núria Vidal, valora com a molt positiva la projecció internacional que la celebració d’un campionat esportiu aporta a una destinació. Vidal afegeix «situar la Molina en un escenari mundial és situar-nos en el mapa i és per això que els hotelers han col·laborat plenament».

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va participar en aquest esdeveniment esportiu de primer ordre amb un espai promocional i informatiu a la zona village els darrers quatre dies de competició. Des del village, el Patronat de Turisme va donar a conèixer al públic assistent a la competició el conjunt de l’oferta de productes i serveis turístics de les cinc estacions d’esquí gironines amb el fulletó Neu Mediterrània, així com els espais naturals d’interès, les rutes culturals, les vies verdes, les rutes de senderisme, el cicloturisme i BTT, i la gastronomia d’interior.