Publicació de l’estudi guanyador del Premi Yvette Barbaza

Es publica l’estudi «Comportament del turisme de litoral en una conjuntura de crisi econòmica», guanyador del primer Premi G! de Recerca Yvette Barbaza.


MARç 2014

El 24 de febrer el Teatre Municipal de Roses va ser l’escenari per presentar l’estudi guanyador del primer Premi de recerca Yvette Barbaza corresponent a «Comportament del turisme de litoral en una conjuntura de crisi econòmica» de Marc Grijalvo i centrat en el municipi de Roses. El projecte és una tesi doctoral que explica quins són els canvis més significatius que s’han produït en el consumidor turístic al municipi de Roses. L’acte va comptar amb la participació del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i l’autor, Marc Grijalvo.

L’objectiu principal de l’estudi «Comportament del turisme de litoral en una conjuntura de crisi econòmica» de Marc Grijalvo és conèixer el comportament del consumidor turístic des de múltiples perspectives, proposar un consum sostenible en el temps i en les diferents conjuntures econòmiques, conèixer canvis en segments concrets de mercat, identificar robusteses del model turístic del litoral i establir patrons de comportament que permetin anticipar-se a l’oferta en conjuntures econòmiques desfavorables i dotar d’arguments per a majors inversions en el sector turístic.

La principal conclusió que s’extreu de l’estudi és que el sector turístic ha estat capaç de resistir l’impacte de la irrupció de la crisi econòmica. En l’estudi s’identifica quines són les principals característiques del consumidor turístic actual: control de despesa, aprenentatge turístic, consum turístic essencial i turisme actiu.

Aquí podeu veure l’estudi publicat.