Promoció al mercat de proximitat

Disset entitats i empreses turístiques gironines participen a la Fira del Ram de Vic oferint una imatge unitària i alhora diversa de la destinació.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, en representació del conjunt de l’oferta turística de la demarcació de Girona i oferint les novetats relacionades amb els productes turístics i serveis per als visitants, ha participat per segona vegada en aquesta mostra, on ha ofert informació turística i degustacions de productes alimentaris de la demarcació des d’un estand de 80 m2, vint més que en la primera participació. L’han acompanyat els municipis de Blanes, Calonge-Sant Antoni de Calonge, Palafrugell, Begur, l’Escala, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Figueres, Roses, Llançà, els consells comarcals de la Selva, el Gironès, el Baix Empordà i el Ripollès, l’associació Alt Empordà Turisme, l’estació d’esquí i de muntanya Vall de Núria i l’Associació Turística d’Apartaments.

Els expositors gironins, agrupats sota les marques Costa Brava i Pirineu de Girona, també han participat a la Fira del Ram i han mostrat al públic nombroses novetats en la seva oferta d’activitats culturals: concursos, sortejos d’estades gratuïtes, activitats, àpats i degustacions (productes làctics, vedella i coca del Ripollès, anxoves de l’Escala, etc.). L’objectiu és donar a conèixer nous aspectes de la destinació.

Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme, va manifestar després de la participació a la fira que «a Vic hi hem assistit com un únic territori amb diferents destins», i va afegir que té sentit adreçar-se al mercat de proximitat amb tanta diversitat de productes i serveis turístics.

Segons dades publicades per l’Observatori de Turisme de Catalunya el mes de març, l’any 2010 el 62,3% dels viatges realitzats pels turistes catalans van ser a Catalunya. Cal destacar que més de tres quartes parts dels turistes catalans han viatjat per Catalunya per motius d’oci i vacances (73,7% del total), seguit dels viatges per visitar a familiars i amics (17,6% del total). El principal mitjà de transport utilitzat pels turistes catalans en els seus viatges dins de Catalunya ha estat el cotxe (91,5%).

Segons Impevic, organitzadora del Mercat del Ram, es van comptabilitzar uns 200.000 visitants en l’edició 2010, dels quals el 60% procedien de la comarca d’Osona i l’altre 40%, de la resta de Catalunya. Aquestes xifres, juntament amb les significatives dades que proporciona l’Observatori, fan palesa la importància del mercat català per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona