Primera fira virtual

La Costa Brava i el Pirineu de Girona es promocionen virtualment en una fira de turisme nord-americana.


MARç 2014

Del 6 al 13 de juliol es va celebrar la primera edició de la fira virtual Conexion Spain Virtual, promoguda per l’Oficina espanyola de Turisme de Toronto, centrada principalment en el producte MICE (acrònim de Meetings, Incentives, Conferences and Events) i en productes com ara cultura, vacances, gastronomia i turisme actiu. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Girona Convention Bureau van participar conjuntament a la fira, com també l’associació Costa Brava Verd Hotels.

La fira virtual, que parteix d’un nou concepte i format de fira, es va concebre amb l’objectiu de donar a conèixer als professionals del sector turístic nord-americans i canadencs les diferents destinacions de l’Estat espanyol que treballen en els aspectes turístics i en diferents productes específics. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Girona Convention Bureau van participar en aquesta acció amb la voluntat de promocionar i divulgar el conjunt de l’oferta turística de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona i també de congressos, reunions, incentius i esdeveniments de la demarcació de Girona. Ambdues entitats volen experimentar i valorar l’eficiència d’aquest nou canal promocional que comporta una reducció de despeses i un increment de contactes.

Aquest esdeveniment és una plataforma a Internet en què visitants i expositors s’interelacionen a partir d’un test d’afinitat que els permet conèixer-se i vincular-se. A través del test d’afinitat es vinculen, relacionen i inicien transferències d’informació i negocis, alhora que es generen nous contactes entre professionals: potencials clients i proveïdors o entitats i empreses turístiques de les destinacions.

En finalitzar la fira virtual, l’organització va estimar que Conexion Spain Virtual havia rebut més de 7.378 visitants únics i va considerar que es va assolir un major nombre de professionals ja que, en tractar-se d’una fira virtual, la plataforma va estar operativa les 24 hores del dia i va arribar a més agents sense tenir en compte la seva ubicació geogràfica.

Aquesta nova acció promocional de màrqueting i comunicació, dirigida a promocionar i divulgar l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona entre professionals del sector, s’emmarca dins del programa de màrqueting i promoció del Pla Estratègic de Turisme de les comarques de Girona que aplica el Patronat de Turisme des de principi d’any.