Presència del Centenari en nombrosos esdeveniments

A l’estiu, els pobles de la Costa Brava bullen d’activitat. S’organitzen fires, activitats esportives, espectacles... Molts d’ells aquest any han volgut vincular-se al Centenari i el Patronat de Turisme hi ha estat present per promoure’l.


MARç 2014

El Centenari de la Costa Brava es va difondre en diversos actes organitzats durant el mes d’agost a la Costa Brava de caire cultural, esportiu i gastronòmic. El Patronat de Turisme va aprofitar la Fira de Vins de Catalunya, celebrada al municipi de Pals els dies 14, 15 i 16 d’agost, per promocionar entre els visitants els Vins del Centenari –vi negre criança Cadac, del celler Martí Faixó, vi blanc jove Floresta 2008, del celler Pere Guardiola, i Garnatxa Gran Reserva, del Celler Cooperatiu d’Espolla– i la marca Costa Brava amb la distribució de material promocional i de difusió. A més, i com a activitat paral·lela, es va celebrar el IX Tast de Formatges de Catalunya.

Prop de 60 embarcacions van participar el 15 d’agost a la Regata del Centenari Costa Brava i VII Regata Unicef organitzada a Port d’Aro, commemorativa dels 100 anys de la denominació Costa Brava. Al final de la competició, el Patronat de Turisme va lliurar el Trofeu del Centenari a la directora del Club Nàutic Port d’Aro.

La 33a edició del Trofeu Costa Brava de Futbol es va disputar el 22 d’agost a l’estadi de Montilivi de Girona entre el Girona FC i el RCD Espanyol. El Trofeu Costa Brava és un torneig estiuenc organitzat pel Girona Futbol Club que té el suport de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Les marques «Costa Brava» i «Centenari» van difondre’s a través de diverses tanques situades en el perímetre del camp. El partit va ser retransmès en directe pel Canal TV3. El guanyador va ser RCD Espanyol.

Així mateix, a Tossa de Mar, els 100 anys de la Costa Brava també es promocionen en la jornada organitzada pel comerç de la ciutat en commemoració del Centenari. El dia 22 d’agost es va oferir un espectacle de dansa a la platja amb un decorat format per veles blaves de 3 metres d’alçada amb la imatge del Centenari. Vuit dies després, el 30 d’agost, es farà el lliurament de premis del 53è Premi Internacional de Tossa de Mar de Pintura Ràpida. El trofeu commemoratiu del Centenari serà un bon record per a l’artista que mereixi el reconeixement del jurat en la seva creació d’una tela amb els racons i els paisatges de Tossa de Mar.

Amb el suport del Patronat de Turisme, el Centenari de la Costa Brava té també presència a la Setmana Mediterrània de la Pesca Recreativa Responsable que se celebra a Roses del 28 d’agost al 6 de setembre. Al llarg de la setmana s’organitzarà la competició sense captura anomenada Desafío Mediterráneo i es projectarà la marca i el Centenari en l’espai de trobada de la competició i a través dels mitjans de comunicació que oferiran cobertura mediàtica del campionat.