Premis internacionals per als càmpings

Sis càmpings gironins premiats en l’elecció dels millors establiments europeus per organitzacions internacionals com ANWB i ADAC.


MARç 2014

El càmping La Ballena Alegre 2 de Sant Pere Pescador va ser premiat per l’ADAC (Automòbil Club Alemany) com un dels millors càmpings europeus de 2011 en el marc de la fira CMT 2011 d’Stuttgart (Alemanya) dedicada al caravàning, l’automobilisme i el turisme. El premi distingeix la qualitat de les instal·lacions, els serveis de primera categoria i l’atenció gairebé personalitzada. Només 79 dels 5.500 càmpings que hi ha a Europa tenen aquesta distinció.

Per altra banda, l’ANWB holandesa –l’organització d’informació turística més gran d’Europa amb gairebé 4 milions de membres dels quals 1,7 milions són campistes– va designar finalista l’Internacional de Calonge com a millor càmping de l’any en la categoria de càmping familiar. El lliurament dels prestigiosos premis als Millors Càmpings 2011 de l’ANWB es va celebrar l’11 de gener a Utrecht (Holanda) amb un jurat format per reconegudes personalitats del món editorial i guies de càmpings europeus.

Així mateix, l’Internacional de Calonge va ser premiat com a millor càmping obert tot l’any per l’associació campista Alan Rogers, que edita una guia on descriu només els millors càmpings d’Europa. Aquesta entitat ha donat el primer premi a Las Dunas de Sant Pere Pescador com a millor càmping familiar i tercers premis al Cala Llevadó de Tossa de Mar (millor càmping de costa) i a Las Palmeras de Sant Pere Pescador (càmping amb encant). Per altra banda, el càmping L’Àmfora, també de Sant Pere Pescador, ha estat considerat el millor en qualitat de serveis, un guardó que atorguen els campistes amb els seus vots.

Un any més els càmpings de l’Associació Càmpings de Girona són capdavanters a Europa en qualitat de les instal·lacions i els serveis. En l’anterior edició el Cala Gogo de Platja d’Aro també va ser guardonat per l’ANWB, els càmpings Les Medes de l’Estartit i Las Dunas de Sant Pere Pescador van obtenir el premi ADAC, i el càmping Stel, de Guils de Cerdanya, va ser premiat per l’ACSI.