Premis G!2010

Guardonats l’empresari Josep Antoni Cuadrat, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la revista Australian Gourmet Traveller, la cadena alemanya Deutsche Welle TV i l’investigador Marc Grijalvo.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va organitzar el 16 de desembre la cinquena edició dels Premis G! de turisme de les comarques gironines. El Centre Cívic i Cultural de la Sitja de Fornells de la Selva va reunir més de dues-centes persones entre autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació genèrics i especialitzats en turisme i gastronomia.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat va crear amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins, alhora que vol estimular la difusió dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l’exterior.

Els Premis G! són de caràcter anual i actualment es divideixen en tres categories, una de les quals és honorífica (premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional i premi Xiquet Sabater al projecte empresarial), mentre que els premis de comunicació turística (en les categories mitjans escrits i mitjans audiovisuals) i els premis de recerca Yvette Barbaza tenen contraprestació econòmica.

En diversos moments de la cerimònia dels Premis G! 2010 va actuar el grup musical Vox i, en acabar, es va servir a tots els assistents un tast gastronòmic dedicat a l’oli.

Els Premis G!, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, van comptar amb el suport de la Caixa i de l’Ajuntament de Fornells de la Selva.

Guardonats amb els PREMIS G!10 de turisme de les comarques gironines

V Premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, a Josep Antoni Cuadrat i Dones, per la seva trajectòria en el sector de la restauració i haver impulsat l’associacionisme d’empresaris de la Costa Brava.

V Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, per apostar per l’excel·lència d’un turisme de qualitat i sostenible, en convivència amb els espais naturals.

Guardonats amb els PREMIS G!10 de comunicació turística de les comarques gironines

En la categoria de mitjans escrits, premi a la revista australiana de viatges i gastronomia Australian Gourmet Traveller pel reportatge The Fabled Coast centrat en el vessant paisatgístic, gastronòmic i cultural de la Costa Brava i el seu rerepaís.


En la categoria de mitjans audiovisuals, premi a Deutsche Welle TV pel programa Euromaxx Reiselust dedicat a la comarca de la Garrotxa i que contribueix a difondre els valors i atractius turístics de les comarques gironines d’interior.

En la cinquena edició dels premis de comunicació turística de les comarques gironines s’han rebut un total de 40 treballs procedents d’onze països (Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Rússia, Regne Unit, Àustria, Bèlgica, Ucraïna, Xina i Austràlia) entre els quals hi ha articles i reportatges de premsa escrita, articles a Internet i produccions televisives.

Guardonat amb el I PREMI G!10 de recerca turística Yvette Barbaza

El jurat va atorgar el primer premi de recerca turística Yvette Barbaza al projecte Comportament del turisme de litoral en una conjuntura de crisi econòmica, presentat per Marc Grijalvo, centrat específicament en la població turística de Roses.

Aquest projecte de recerca vol explicar quins són els canvis més significatius que ha experimentat el consumidor turístic i, en concret, el consumidor de turisme de litoral.