Oficina de turisme de l’aeroport

S’atenen 82.346 demandes informatives i es distribueixen prop de seixanta mil fulletons turístics durant l’any 2012.


MARç 2014

L’any 2012 l’aeroport Girona-Costa Brava va rebre un total de 2.884.252 passatgers, un 5,4% menys que el 2011, tot i que el nombre de persones ateses a l’Oficina de Turisme de l’aeroport —oficina gestionada de manera compartida entre el Patronat de Turisme i la Generalitat— pràcticament no va variar respecte de l’exercici anterior i va tenir un total de 82.346 sol·licituds d’informació. Durant aquest període, l’oficina de turisme va distribuir un total de 59.986 fulletons turístics.

Les companyies aèries que van operar a l’aeroport de manera regular van ser Ryanair i Wizz Air durant tot l’any, i Transavia i Transaero en temporada alta. En total, el 2012 l’aeroport va tenir vols directes a seixanta-nou destinacions.

La companyia aèria irlandesa Ryanair operava en destinacions regulars i aquest fet es reflecteix en la nacionalitat dels visitants atesos a l’oficina. Els turistes italians ocupen la primera posició pel que fa a consultes formulades, seguits pels turistes procedents dels països de l’Europa de l’Est (Rússia, Bielorússia, Ucraïna, Polònia i Estònia), els de l’Estat espanyol, en tercer lloc, i, en quarta posició, els procedents del Regne Unit. Els turistes procedents dels països escandinaus han passat de la setena posició a la sisena pel que fa al nombre de consultes adreçades a l’oficina, fet que indica el creixent nombre d’arribades de visitants procedents d’aquests països cap a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, i Barcelona.

Com ja és habitual en els darrers anys, les destinacions més sol·licitades són Barcelona (54%) i les comarques gironines (40%).

Les enquestes realitzades a l’oficina de turisme destaquen que el 87% de les estades és per vacances i el 3,8% per negocis.

L’any 2012 la majoria d’usuaris de l’oficina va viatjar en parella (36%); així mateix, un nombre important de visitants va viatjar en grup (20%) i en família (17%).

Actualment, l’oficina de turisme de l’aeroport està tramitant la certificació «Q» de Qualitat que estableix la norma UNE 187.003:2008 de l’ICTE per a serveis d’informació turística i acollida.