Novetats de les estacions del Pirineu de Girona, 2011-2012

Les estacions d’esquí gironines disposen de més quilòmetres de pistes esquiables i millors serveis i accessos.


MARç 2014

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona enceten la nova temporada amb novetats importants i quantioses inversions –13 milions d’euros en total– amb la voluntat que els esquiadors disposin de més pistes, telecadires, canons de neu, accessos renovats i millores en els serveis.

Amb més de 200 quilòmetres de pistes esquiables, 1.093 canons de neu i 50 remuntadors, les cinc estacions del Pirineu de Girona –Vallter 2000, Vall de Núria, la Molina i Masella, d’esquí alpí, i Guils Fontanera, de nòrdic– es troben en un moment clau gràcies a un procés de millores i serveis en totes elles.

En la temporada 2011-2012, La Molina obre unes instal·lacions més sostenibles i dos flamants snowparks, herència dels Mundials d’Snowboard de la temporada passada. Cal afegir que, juntament amb la veïna Masella, formen part del domini esquiable més gran dels Pirineus catalans, amb 135 quilòmetres de pistes. Fruit d’un acord comercial entre La Molina i Masella que permet esquiar a les pistes d’ambdues estacions amb un sol forfet, Masella inaugura dues noves pistes i una variant aquesta temporada: ha ampliat dos quilòmetres el seu domini esquiable amb les pistes de Mirador de la Pia (negre) i Rovellons (blava), alhora que ha incorporat la variant la Drecera de la pista Bona Vista, a la part inferior del sector de Dues Estacions.

L’estació de muntanya Vall de Núria amplia les zones d’aparcament a les estacions Ribes Sud i Queralbs, millora la seguretat a les seves pistes (senyalització, matalassos, xarxes, balises i paviments) i commemora el 80è aniversari del tren cremallera, única via d’accés a l’estació en la temporada d’hivern, agermanant-se amb el cremallera centenari del Jungfrau Railway de la regió suïssa de Grindelwald.

Vallter 2000 ha millorat notablement enguany l’accés amb el nou tram asfaltat entre la població de Setcases i l’estació, i ha millorat les zones d’arribada de les pistes de Bac/Barquins i Bac/Puig dels Lladres, entre d’altres. A Vallter 2000, a més de l’esquí i el surf de neu, les pistes proposen d’altres activitats com els tobogans Tubby i els trineus.

Guils Fontanera estrena una imatge corporativa molt més àgil i una nova pàgina web amb una càmera web en directe i des d’on és possible consultar l’estat de la neu o les activitats que es porten a terme els caps de setmana. L’estació ha arranjat pistes i actualment disposa de 45 quilòmetres per a la pràctica de l’esquí de fons, sense deixar de banda els afeccionats a les raquetes, que trobaran tres circuits, o els amants del patinatge, amb un total de 15 quilòmetres per a aquest col·lectiu.

Els esquiadors poden gaudir aquesta temporada d’un seguit de millores i novetats que afegeixen qualitat i incrementen les prestacions de les estacions gironines. Totes les estacions ofereixen també un ampli ventall de forfets, descomptes i abonaments a la carta per als usuaris.

Segons les previsions d’ocupació turística al Pirineu de Girona, i amb la normalització de les temperatures dels darrers dies, les estacions d’esquí gironines s’ompliran d’esquiadors durant les vacances de Nadal, Cap d’Any i Reis, i es preveu una ocupació hotelera al voltant del 100%.