Nou vi del Centenari: Cadac, del Celler Martín Faixó

Exhaurida la primera producció de vi negre, sommeliers de la DO Empordà decideixen atorgar l’etiqueta de «Vi del Centenari» al vi Cadac del Celler Martín Faixó de Perafita, considerat d’excel·lent qualitat.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona anuncia, juntament amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, la selecció de Cadac, del celler empordanès Martín Faixó, com a «Vi del Centenari» ja que s’ha exhaurit la primera selecció de vi negre realitzada pel grup de sommeliers que va elegir els vins commemoratius del Centenari.

Aquest vi se suma als vins escollits per la DO Empordà denominats i etiquetats Vins del Centenari, entre els quals també hi ha el vi blanc jove Floresta 2008 del celler Pere Guardiola, i Garnatxa Gran Reserva del celler Cooperatiu d’Espolla. El vi negre Cadac, del celler Martín Faixó, reemplaça en la categoria de vi negre del Centenari el vi criança Puntiapart del celler Lavinyeta perquè se n’ha exhaurit la producció.

Aquests vins podran acompanyar els menús del Centenari que ofereixen els restaurants adherits tot i que també combinen a la perfecció amb altres plats. Els vins del Centenari es comercialitzen bàsicament en restaurants i establiments de productes alimentaris de la demarcació gironina. Tanmateix, el Patronat de Turisme també utilitza una part de la producció en esdeveniments, recepcions i actes promocionals que tinguin com a objectiu difondre i projectar la gastronomia de la Costa Brava i promocionar la qualitat enològica de la destinació.

Com a complement a la selecció de la Carta de la Costa Brava, un acreditat grup de sommeliers ha seleccionat els millors vins de les varietats següents: negre criança, blanc jove i vi dolç de la DO Empordà, escollits seguint uns criteris de selecció preestablerts pel Consell Regulador.

Els vins escollits porten la denominació Vi del Centenari, amb una etiqueta identificativa: Vi negre criança: Cadac del celler Martín Faixó, de Perafita; Garnatxa de l’Empordà: Garnatxa Gran Reserva del celler Cooperatiu d’Espolla, Espolla; Vi blanc jove: Floresta 2008 del celler Pere Guardiola, Capmany. Els establiments que comercialitzen aquests vins són bàsicament restaurants i establiments de productes alimentaris de la demarcació gironina.

Descripció del vi

  • Nom: Cadac
  • Anyada: 05
  • Assemblatge: 80% cabernet sauvignon, 20% garnatxa negra
  • Tipus de vi: vi negre
  • Temps d’envelliment: 12 mesos en bóta
  • Criança: envellit en bótes tipus château de roure francès Allier torrat mig
  • Format ampolla: ampolla de 750 ml i 1.500 ml
  • Producció limitada ampolles 750 ml: 6.120 ampolles
  • Producció limitada ampolles 1.500 ml: 253 ampolles
  • Nota de tast
    Vi de color cirera cruixalenca amb ribet granatós i de capa alta. Aromàticament intens, amb record de fruita vermella, notes torrades i amb un fons mineral, que li confereix la terra de què es nodreix la vinya. A la boca és ampli, vigorós i amb nervi. Amb uns tanins potents, però estructurats, en el conjunt del vi. En definitiva, un vi sorprenent.