La primera guia turística en braille de la Costa Brava

El Patronat de Turisme i l’ONCE publiquen la primera guia que presenta l’oferta turística accessible de la Costa Brava.


MARç 2014

Dins de la commemoració del Centenari de la Costa Brava i en el marc d’un conveni de col·laboració, el Patronat de Turisme Costa Brava i ONCE de Catalunya publiquen la primera guia turística en braille, que presenta l’oferta turística accessible de la destinació. La guia conté informació general dels recursos naturals, patrimonials i turístics de la zona, així com informació sobre allotjaments, espais museístics i activitats accessibles per als visitants.

Aquesta guia mostra la voluntat i la sensibilitat de les entitats i del sector per adaptar l’oferta turística a persones amb dificultat de moviment i discapacitats sensorials i/o cognitives. Amb la guia en braille es posa a l’abast del públic en general i de les persones afectades per ceguesa, aquells atractius i valors que fan que la Costa Brava sigui un destí turístic singular.

Però la guia va més enllà, ja que dóna informació detallada sobre tota l’oferta que permet a persones que pateixen algun tipus de discapacitat, gaudir d’activitats turístiques tan diverses com vela adaptada, submarinisme amb cadira amfíbia, cicloturisme amb bicicleta adaptada, visites culturals a museus o recorreguts accessibles a espais naturals.

Així, en la guia en braille apareix informació específica de l’oferta accessible de 233 allotjaments, 19 museus, 11 empreses de turisme actiu, 40 platges i 50 oficines de turisme, a més d’informació sobre mobilitat.