La Carta de vins de Josep Roca per a l’iPhone

Una aplicació digital presenta els vins més interessants del món segons el sommelier gironí Josep Roca. La selecció inclou vins de la DO Empordà.


MARç 2014

Es crea la carta de vins de Josep Roca –Josep Roca. The top 153 wines of 2010–, una aplicació digital que permet als usuaris d’iPhone/iPod d’Apple© disposar d’una selecció de 153 vins, resultat d’una recerca iniciada el 2003, amb notes de cata i informació dels cellers i dels viticultors. El projecte és una iniciativa de Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, i de Vowel Technologies a la qual el Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’afegeix amb motiu del Centenari de la Costa Brava.

El 15 de juny va presentar-se públicament la carta de vins en un acte que va comptar amb la participació d’Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de Roger Gilabert, de Vowel Technologies, i del mateix Josep Roca. Enric Vilert va destacar que «amb aquest nou producte s’exportarà per tot el món els vins i l’experiència de Josep Roca, un dels sommeliers més reconeguts de casa nostra, alhora que es promociona la destinació turística a traves de la qualitat i autenticitat dels vins de la DO Empordà». Una visió que el mateix Josep Roca reforçava quan deia que «amb aquesta carta de vins, iniciada el 2003, es vol promocionar els productes del nostre país, concretament, els vins de la denominació d’origen Empordà que es comparen, en qualitat i notorietat, amb els de la Borgonya (França) i Riesling (Alemanya)».

El Centenari de la Costa Brava té una presència destacada en aquest nou producte gastronòmic gràcies a una diapositiva que explica la commemoració en català, castellà i anglès. Amb aquesta col·laboració, el Patronat de Turisme continua donant suport a les iniciatives que les empreses, els col·lectius i les associacions gastronòmiques impulsen per a la creació de producte turístic gastronòmic per a la promoció de les nostres comarques.