Projecte Costa Brava Imatge Gràfica

El Patronat de Turisme i la Universitat de Girona presenten l’estat actual del projecte que ha de recopilar com la publicitat ha tractat la destinació turística.


MARç 2014

El 20 d’abril, la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona va acollir la presentació del projecte Costa Brava Imatge Gràfica davant d’una cinquantena d’estudiants de les facultats de Turisme i de Relacions Públiques de la UdG.

La presentació va anar a càrrec de Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Joaquim Maria Puigverd, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG, i dels comissaris del projecte, Dolors Vidal, coordinadora del Màster de Turisme Cultural de la UdG, i Antoni Monturiol, conservador del Museu d’Art de Girona.

Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va manifestar que «a través del cartellisme turístic es pot seguir l’evolució de la marca Costa Brava i també la importància d’aquest pel que fa a la posada en valor dels atractius turístics de la nostra destinació adreçada als visitants». Batallé va esmentar que reconeguts artistes catalans han plasmat en el cartellisme turístic la seva particular visió de la zona per mostrar-ne l’atractiu als visitants.

Finalment, els comissaris del treball van explicar la metodologia utilitzada per a la recerca documental que veurà la llum a principi d’estiu a través d’un catàleg on line. Aquest catàleg esdevindrà una base de dades amb la finalitat de registrar, gestionar i agilitzar la localització futura del material trobat que es podrà veure a través de la pàgina web del Patronat de Turisme Costa Brava Girona (www.costabrava.cat) i del Centenari de la Costa Brava (www.costabrava100.cat).

Amb motiu de la commemoració del Centenari de la Costa Brava, el Patronat de Turisme i la Universitat de Girona van signar un conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un treball de recerca sobre el material gràfic relacionat amb la difusió de la marca Costa Brava, i com aquest ha anat canviant en aquests cent anys.

Projecte Costa Brava Imatge Gràfica

Costa Brava Imatge Gràfica vol explicar com la imatge gràfica ha estat tractada en el decurs d’aquests primers cent anys mitjançant la recopilació de material gràfic relacionat amb la marca turística de la Costa Brava: fulletons, cartells, publicitat, articles en la premsa local, etc. Així, s’analitzarà quins són els llocs de la Costa Brava que es van promocionar per primera vegada i com al llarg del temps canvia la visió d’aquest àmbit territorial, més o menys delimitat, per arribar als cartells i fulletons que promocionen algun indret concret dins d’aquest territori.

Costa Brava Imatge Gràfica serà un treball que es trobarà en un catàleg on line al llarg de l’estiu i contindrà informació sobre més de 2.500 peces datades des dels anys vint del segle passat fins a l’actualitat.