FITUR - Madrid 2012

Les entrevistes i reunions entre professionals a FITUR, Madrid 2012, es van multiplicar i es van impulsar accions de col•laboració i comercialització que es desenvoluparan en aquest any.


MARç 2014

Del 18 al 22 de gener, entitats i empreses turístiques gironines van participar a la Fira Internacional de Turisme FITUR 2012, amb dos espais integrats dins l’estand de Catalunya per promocionar i difondre l’oferta turística global de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Enguany, l’organització de la fira ha distingit l’estand català «pel disseny original, els ambients sorprenents que recreava i la utilització de material sostenible».

A l’espai «Costa Brava», de 45 m2, el Patronat de Turisme va compartir ubicació amb la població turística de Blanes. Els municipis de Lloret de Mar i Girona van ocupar un espai propi i diferenciat de 30 m2 de superfície cadascun des del qual van difondre els productes i serveis específics de cada població. L’espai «Pirineus de Catalunya», de 75 m2, va comptar amb el material promocional corresponent a l’oferta turística dels Pirineus catalans i concretament del Pirineu de Girona amb la participació dels municipis de Vall d’en Bas i Puigcerdà, i el Consell Comarcal de la Cerdanya.

Enguany, l’espai «Costa Brava» mostrava imatges paisatgístiques de gran format i d’icones internacionals com Salvador Dalí i Ferran Adrià, ambaixadors de la Costa Brava. L’àrea incorporava elements audiovisuals –veus d’aquestes figures de l’art i la gastronomia gironina i, de fons, el mar– amb els quals es va perseguir accentuar els valors únics i diferencials dels territori i vincular-los directament a l’oferta turística de la destinació.

Entitats i municipis gironins van aprofitar el marc de la fira per presentar públicament davant del sector i els mitjans de comunicació nous productes com la guia turística en braille de Calonge-Sant Antoni, la xarxa Burricleta, la Schubertiada de Vilabertran (que enguany celebra el seu vintè aniversari), la marxa Intermón Oxfam-Trailwalker o la campanya Girona10, entre d’altres.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Jaume Torramadé, va assistir a la mostra a la qual també hi van ser presents autoritats i empresaris gironins procedents de diversos àmbits amb la intenció de mantenir reunions de treball. En aquest entorn, el Patronat de Turisme va mantenir nombroses reunions amb operadors turístics russos, centrals de reserves en línia, mitjans de comunicació, etc.

Balanç turístic de l’any 2011

En el marc de la fira de Madrid, la directora general de Turisme i el director de l’Agència Catalana de Turisme van presentar el balanç de l’any 2011 i les principals línies d’actuació en matèria turística de cara a aquest any 2012.

Segons les primeres dades de tancament elaborades per la Direcció General de Turisme, Catalunya ha rebut l’any 2011 un 4,6% més de turistes estrangers que han generat uns ingressos que se situen al voltant dels 11.300 milions d’euros (un 7,8% més que l’any anterior), xifra que suposa un rècord històric d’ingressos per al sector turístic català.

El 2011 també s’han registrat resultats positius entre el turisme català i el turisme procedent de la resta d’Espanya. El turisme espanyol s’ha incrementat en un 6,4% i, en el cas del turisme català, el nombre de turistes s’ha incrementat en un 7,6%. Pel que fa als establiments turístics, tant hotels com càmpings i cases rurals han incrementat el nombre de turistes i pernoctacions.