Fira Mercat de Mercats

Setze entitats turístiques gironines, els vins de la DO Empordà i l’Espai del Peix de Palamós participen a la fira Mercat de Mercats, de Barcelona


MARç 2014

Del 19 al 21 d’octubre el Patronat de Turisme, setze entitats i empreses turístiques gironines, productors de vins de la DO Empordà i de cava, i l’Espai del Peix de Palamós van participar a la tercera fira Mercat de Mercats, a Barcelona. L’edició d’enguany va registrar 250.000 visitants, un 10% més que l’anterior, i va servir per donar a conèixer els productes agroalimentaris, enogastronòmics i turístics de la demarcació de Girona entre els ciutadans i visitants de Barcelona i per estimular la pràctica del turisme gastronòmic a la destinació.

Aquestes són les entitats i oficines de turisme gironines que van prendre part en la mostra: l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Ripollès, el Gironès, la Cerdanya, la Selva, Turisme Garrotxa, Roses, Olot, Vall de Núria, la Molina, Masella, Vallter 2000, Vies Verdes de les comarques gironines i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a més del Patronat de Turisme.

A l’espai Costa Brava i Pirineu de Girona, s’hi va situar una aula de sommeliers i una aula gastronòmica; l’una per tastar-hi vins de la DO Empordà i cava Mont-Ferrant, i l’altra per degustar-hi productes de la demarcació, dirigida per l’Espai del Peix de Palamós. Van participar amb producte els cellers de vins empordanesos Gelamà, La Vinyeta, Setzevins, Martín Faixó i Empordàlia.

Amb motiu de la fira, el Patronat de Turisme i el club Sibarit.us van organitzar una activitat de maridatge de vins DO Empordà i productes gironins adreçada a un grup de vint persones, associades d’aquest club, entre les quals hi ha professionals de la gastronomia, l’enologia i assessors gastronòmics i particulars. L’objectiu de l’activitat, dirigida per la sommelier Anna Vicens, era donar a conèixer i valorar els productes agroalimentaris gironins.

En aquestes accions, el Patronat de Turisme utilitza la gastronomia gironina i els productes agroalimentaris autòctons i de qualitat com a motor dinamitzador turístic per captar visitants a la destinació en els mercats emissors de turisme de proximitat.