Festivals musicals del Pirineu de Girona

Els vespres i les nits d’estiu dels municipis del Pirineu de Girona s’animen amb la programació de festivals musicals, teatrals i de dansa. Residents i visitants gaudeixen d’actuacions per a tots els públics.


MARç 2014

Nombrosos municipis del Pirineu de Girona es converteixen en escenaris d’excel•lents propostes musicals i artístiques que congreguen artistes internacionals de primer ordre i reuneixen centenars d’assistents.

Els espais on tenen lloc majoritàriament les representacions artístiques són esglésies i monestirs romànics de gran valor patrimonial i patis d’edificis emblemàtics. Entre els festivals amb més anomenada que es realitzen als municipis de l’interior, podem citar el Festival de Música de Besalú, el Festival de Música de la Vall de Camprodon –que abraça les poblacions de Camprodon, Llanars, Setcases i Vilallonga de Ter–, el Festival de Música de Llívia, el Festival Cornamusam d’Olot, el Festival Internacional de Música de Ripoll, el Romànic en Viu de Toses o el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses.

L’edició d’enguany del Festival de Música Isaac Albéniz té una rellevància especial. Amb motiu del centenari de la mort d’Isaac Albéniz el 2009 i el cent cinquanta aniversari del seu naixement el 2010, s’ha instaurat l’«Any Albéniz 2009-2010» per iniciativa de la Fundació Pública Museu Isaac Albéniz de Camprodon i la Generalitat de Catalunya. Per commemorar el centenari de la mort del compositor, el XXIV Festival de Música Isaac Albéniz tindrà una programació bàsicament albeniciana; cal destacar el concert que tindrà lloc l’1 d’agost a les 22.00 h al pont romànic de Camprodon amb el títol «Univers Albéniz» com a acte central de l’Any Albéniz. «Univers Albéniz» és un espectacle musical de gran format, amb escenografia audiovisual i posada en escena en un amfiteatre natural de gran bellesa i simbolisme: el pont romànic de Camprodon convertit en fons escènic i marc de la gran pantalla amb l’escenari i la platea sobre el riu Ter. La banda sonora és l’eix vertebrador del espectacle, la base argumental són les diferents perspectives temporals i espacials de la figura d’Albéniz, i el guió és un recorregut pel seu univers. Els efectes lumínics i especials complementen l’escenografia. El concert anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica de RTVE, dirigida per Josep Pons.