Enoturisme a la Costa Brava

El projecte estatal Rutas del Vino de l’ACEVIN a les comarques gironines i la Guia d’enoturisme de l’Empordà potencien la destinació Costa Brava.


MARç 2014

El 7 de febrer, a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, es va presentar el projecte estatal Rutas del Vino de l’ACEVIN a les comarques gironines i la Guia d’enoturisme de l’Empordà, de Lluís Tolosa.

El Patronat de Turisme i la Diputació de Girona potencien el desenvolupament de l’enoturisme a la demarcació amb la inclusió al projecte estatal Rutas del Vino de l’ACEVIN i col·laboren amb el Consell Regulador de la DO Empordà en l’estructuració d’una oferta turística sòlida i específica de qualitat per a un segment de mercat interessat en temes enològics, agroalimentaris i mediambientals.

La inclusió al projecte Rutas del Vino de España ajudarà la demarcació —territori productor de vins i caves amb identitat pròpia i amb segell de DO— a fer un pas endavant en l’estructuració del producte enoturístic i a obtenir la certificació «ruta del vi» que atorga l’ACEVIN un cop hagi estat auditada i hagi assolit els requisits normatius que s’estipulen: sostenibilitat de l’activitat, sistemes de control de qualitat, infraestructures, mesures mediambientals, oferta específica (cellers, restaurants, allotjaments, activitats, productes, oci temàtic, comerços, agències receptores, etc.), entre d’altres.

La Diputació de Girona s’ha adherit a aquest projecte Rutas del Vino de España —en el qual participen ajuntaments i autonomies— liderat i gestionat pel Patronat de Turisme. L’obtenció de la certificació de «ruta del vi» aportarà a la demarcació beneficis en matèria de difusió, promoció i comercialització ja que la destinació es beneficiarà del pla d’accions anual de l’associació.

D’altra banda, la Guia d’enoturisme de l’Empordà, de Lluís Tolosa, ha estat premiada com la Millor Guia d'Enoturisme d'Espanya pels prestigiosos premis Gourmand de França, que són els premis més importants del món dedicats als llibres de vins i gastronomia, i que cada any valoren més de 5.000 llibres de més de 100 països diferents.

La Guia d’enoturisme de l’Empordà, de 224 pàgines, té per objectiu presentar al lector i al visitant de la demarcació una guia pràctica amb 136 llocs per gaudir del turisme del vi. A més, inclou 41 cellers per visitar a l’Alt Empordà i el Baix Empordà, una selecció de 215 vins recomanats de la DO Empordà i altres vins gironins, 54 hotels i restaurants recomanats que serveixen el vi de l’Empordà i més de quaranta propostes més de visites culturals relacionades amb el vi: museus del vi, fàbriques de taps de suro, monestirs del vi i jaciments arqueològics per conèixer la història del vi, entre d’altres.