El Pirineu de Girona a la xarxa

El blocaire nord-americà, Gary Arndt, guru dels blocs de viatges, torna a la demarcació per conèixer el Pirineu de Girona.


MARç 2014

El primer blogtrip internacional Costa Brava Girona, promogut i organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona al mes de maig i adreçat a 16 blocaires i opinadors de viatges internacionals, va generar en només nou dies més de 14 milions d’impressions a Twitter arreu del món. Arran d’aquest esdeveniment, s’han anat succeint i programant les visites de descoberta i vivencials a diversos blocaires de viatges i gastronomia a la destinació per donar a conèixer a través de les xarxes socials els valors, recursos i oferta turística del territori. Actualment, ja hi ha 50 apunts publicats, 20 dels quals han estat publicats al web de Lonely Planet, el mitjà en línia de referència de turisme i viatges a tot el món.

El nord-americà Gary Arndt, un dels més importants influenciadors de viatges mundial, compta amb més de 100.000 lectors mensuals al seu bloc, —una guia de la seva experiència com a viatger arreu del món que va començar fa quatre anys i que l’ha portat a visitar nombrosos països del món de manera ininterrompuda— i al seu perfil de Twitter. Arndt va visitar la Costa Brava a mitjan maig quan va fer una escala al port de Barcelona en tornar d’un creuer pel Mediterrani. Durant la seva curta estada a la Costa Brava va visitar indrets com Girona, Figueres, Begur o Pals, entre d’altres i va qualificar la Costa Brava com «una de les línies costeres més meravelloses del món» després d’haver conegut platges tan exòtiques com les d’Austràlia, Tailàndia o Indonèsia. Arndt es va manifestar igualment impressionat per la història, el patrimoni i la cultura que conserva el territori.

 

En aquesta ocasió, l’influenciador nord-americà va tornar a la demarcació per conèixer el seu rerepaís i els Pirineus, després de la seva estada a la Comunitat Valenciana per assistir al mundial de F1 i després de visitar Andorra. Del 5 al 8 de juliol, el blocaire va descobrir i viure la natura, la cultura i la gastronomia del Pirineu de Girona seguint un intens programa d’activitats en què va visitar els estanys amagats de la Cerdanya, la ciutat de Puigcerdà, l’estació d’esquí i de muntanya Vall de Núria i la zona volcànica de la Garrotxa. El viatger va degustar diversos plats tradicionals elaborats per restaurants dels col·lectius de la Cuina Pirinenca de Cerdanya i la Cuina Volcànica i va entrevistar-se amb tècnics i professionals del turisme per conèixer propostes, curiositats, anècdotes i racons del territori i la seva gent. Gary Arndt publicarà articles, comentaris, fotografies i vídeos al seu bloc.