El menú del Centenari ja és als restaurants

65 establiments de restauració ubicats dins la marca Costa Brava han iniciat la campanya de promoció gastronòmica del Centenari de la Costa Brava i ofereixen el menú del Centenari.


MARç 2014

La campanya gastronòmica parteix de la definició dels plats que mostren la singularitat de la cuina de la costa gironina i dels seus nuclis, i que fugen de les propostes més generalistes, les quals podríem trobar en altres localitats costaneres d’arreu del país. La selecció dels plats que formen la Carta de la Costa Brava ha estat realitzada pels cuiners Ferran Adrià, Jaume Subirós i Joan Roca, i ha comptat amb la col•laboració d’Oriol Blanes, cap de cuina de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, i Salvador Garcia-Arbós, periodista.

La Carta de la Costa Brava actua com a fil conductor de la campanya promocional i serveix de base per a la definició del Menú del Centenari. La Carta de la Costa Brava i el Menú del Centenari, juntament amb la producció dels Vins del Centenari, han de permetre que els restaurants adherits a la campanya difonguin la qualitat i la riquesa gastronòmica de la destinació.

Els establiments que ofereixen el Menú del Centenari elaboraran uns menús personalitzats a partir dels plats que figuren a la Carta de la Costa Brava i que són preparats i oferts segons l’estil de cada cuiner. L’extensió del Menú varia segons l’establiment ja que cadascun elegeix i incorpora els plats que desitgi de la Carta de la Costa Brava per a dissenyar el menú que més s’adigui a la seva cuina. Els establiments adherits a la campanya gastronòmica es reconeixen per la visualització del distintiu del Menú del Centenari.

Aquests menús es poden degustar en els establiments adherits a partir del 10 d’abril i fins al 12 de setembre de 2009, per bé que els diferents establiments que l’oferiran es reserven el dret d’ampliar aquest període.

El Patronat considera de gran importància per a la gastronomia del nostre país que els plats citats a la Carta de la Costa Brava tinguin una llarga pervivència a les cartes dels restaurants de la zona i superin àmpliament el període que comprèn la celebració del Centenari.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona edita també la Carta de Plats de la Costa Brava, alhora que reedita i actualitza la Guia Gastronòmica de les Comarques Gironines amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre l’excel•lència gastronòmica de la demarcació. Ambdues publicacions poden demanar-se al Patronat de Turisme.