El Concert de Cap d’Any de TV3 ret homenatge a la Costa Brava

L’Orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va interpretar peces musicals arrelades i significatives de la Costa Brava.


MARç 2014

L’1 de gener de 2010, des del Teatre Jardí de Figueres, Televisió de Catalunya va retransmetre el Concert de Cap d’Any interpretat per l’Orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, en el qual es va homenatjar la música catalana sota la batuta del mestre Carles Coll. Aquesta iniciativa pionera i alternativa va néixer amb l’objectiu de celebrar el primer dia de l’any de manera diferent.

Durant prop més d’una hora i mitja, es va homenatjar la nova cançó, el rock català i les havaneres, entre d’altres ritmes de la terra. Cal destacar també el particular homenatge que es va fer a la Costa Brava durant més de vint minuts amb motiu de la commemoració del seu Centenari. Cançons com «Juny», de Juli Garreta, «La Caterina del cafè de la Marina», de Narcís Lagares, «El meu avi», de J. Ortega Monasterio, o cançons populars com «La calma del mar» varen protagonitzar l’homenatge a la Costa Brava. Durant l’emissió del concert, els telespectadors van poder contemplar espectaculars imatges aèries del litoral gironí extretes dels programes produïts per la mateixa cadena «Catalunya des de l’aire» i «El Paisatge favorit de Catalunya», que acompanyaven la música interpretada per cinquanta músics. En aquest moment de la difusió del concert, més de 74.000 espectadors van poder veure els paisatges únics del litoral i escoltar la música seleccionada per a l’ocasió.

El Concert de Cap d’Any, amb una mitjana de 87.000 espectadors (7,7 % de share), contribueix així a la promoció de la Costa Brava en l’any del seu Centenari, impulsat pel Patronat de Turisme Girona Costa Brava. Aquesta acció se suma a les fetes pel mateix Patronat de Turisme per a la promoció de la cultura i la música que li són propis. Concretament, les Nits Musicals del Centenari van ser el puntal l’estiu passat en el si de les quals va tenir lloc el Concert Visions de la Mediterrània i la 43a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, amb més de 40.000 persones veient el concert en directe, com a pol d’atracció i difusió de la marca Costa Brava.