Costa Brava km0 i Pirineu de Girona km0

La nova campanya conclou als mercats de Barcelona amb èxit de participació i assistència de públic.


MARç 2014

La campanya promocional Costa Brava km0 i Pirineu de Girona km0, que va tenir lloc al mercat de la Boqueria els dies 29 i 30 d’abril, i a la qual va assistir el cantant gironí del grup de rock català Sopa de Cabra, Gerard Quintana, va anar seguida de les accions al mercat de la Sagrada Família –6 i 7 de maig–, al mercat de la Concepció –del 12 al 14 de maig–, i al mercat de Torreblanca de Sant Cugat del Vallès –els dies 27 i 28 de maig.

La mostra de turisme, gastronomia i activitats, Costa Brava km0 i Pirineu de Girona km0, disposava d’un espai dividit en diferents àmbits a través dels quals els visitants podien obtenir informació turística del conjunt de l’oferta turística de la demarcació, participar en degustacions gastronòmiques a través de tastos, comprar productes alimentaris estretament vinculats als tastos gastronòmics que s’oferien i al territori, i participar en activitats culturals i esportives relacionades amb l’oferta turística de la demarcació. L’acció perseguia que el visitant experimentés la destinació fins i tot abans de trepitjar-la, i que la mostra es convertís en el punt de partida per conèixer i gaudir de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Dinou entitats turístiques de la demarcació, entre les quals hi ha oficines de turisme, consells comarcals i associacions d’allotjament turístic, participen en la iniciativa que vol acostar al públic barceloní els valors paisatgístics, culturals, turístics i festius de les comarques gironines.

Pel que fa a l’espai gastronòmic i de botiga, es va comptar amb la col·laboració dels cuiners i gastrònoms Pep Nogué i Oriol Blanes, i dels col·lectius de cuina de la demarcació.

A la fi de la campanya Costa Brava km0 i Pirineu de Girona km0 un elevat nombre d’usuaris del mercat va apropar-se a l’espai km0 per demanar informació de la destinació. Les peticions eren concretes i les més sol·licitades van ser les relacionades amb les vies verdes, activitats culturals i nàutiques, a banda de demandes sobre allotjament. Pel que fa a la gastronomia, es va vendre aproximadament un centenar de degustacions diàries i es van comercialitzar productes de la demarcació.