Costa Brava Cruise Ports

Reunions amb les companyies creueristes Royal Caribbean i Louis Cruises en el marc de l’assemblea de Medcruise


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, com a membre de la marca Costa Brava Cruise Ports, va participar a la 42a Assemblea General Medcruise celebrada els dies 13 i 14 de juny a Madeira, Portugal.

Com ja és habitual en aquest tipus d’actes, el darrer dia va tenir lloc un workshop amb les companyies de creuers participants en els actes de l’Assemblea. El Patronat de Turisme va reunir-se, juntament amb Ports de la Generalitat, amb les cinc companyies presents: Royal Caribbean, Louis Cruises, Holland America Line, TUI Cruises i Pullmantur.

Durant l’assemblea i el workshop el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va donar a conèixer les infraestructures dels ports de Palamós i Roses, i el conjunt de l’oferta turística de la destinació Costa Brava.

L’activitat de creuers dels ports de Palamós i Roses generarà un impacte econòmic estimat entre passatgers i tripulants de 2,2 MEUR.

Els ports de Palamós i Roses rebran aquest any 43 escales de creuer, 32.800 passatgers i 15.350 tripulants, xifres que suposaran un impacte econòmic estimat per al territori de 2.194.775 euros. Aquesta xifra s’ha obtingut a partir d’un estudi de CLIA Europe (Associació internacional de línies de creuers), elaborat l’any 2012, sobre la contribució de la indústria de creuers a l’economia europea. Cal recordar que Palamós i Roses són ports escala on els creuers fan estades de 8 ó 10 hores.

Concretament, el port de Palamós preveu aquest any una temporada positiva amb l’arribada de 36 creuers i aproximadament 31.500 passatgers. Les escales de creuer s’incrementen un 38% i se situen al nivell de la temporada 2011, la millor d’aquest port fins ara. Onze creuers de companyies europees i americanes visitaran per primer cop l’enclavament palamosí. Per la seva banda, i per segon any consecutiu, Roses es posiciona com a port de creuers de la Costa Brava amb l’arribada de 7 creuers i la visita d’uns 1.300 passatgers al llarg de sis mesos. Comparativament, el port rosinc rebrà dues escales més que l’any passat.