CMT 2014

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són la destinació turística convidada a la fira de càmpings més important d’Europa.


MARç 2014

Del 10 al 19 de gener, l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Associació de Càmpings de Girona van participar de manera reeixida a la fira de turisme i càmpings més important d’Europa: la CMT de Stuttgart, a Alemanya, que rep anualment més de 210.000 visitants. Aquestes entitats van estar acompanyats per quinze càmpings gironins –Aquàrius, Las Dunas, La Ballena Alegre 2, Bassegoda Park, Cala Gogó, Las Palmeras, Bella Terra, Cala Llevadó, Vell Empordà, Delfín Verde, Salatà, Illa Mateua, Internacional de Calonge, Àmfora i Neus– en un espai especial dins l’estand de Catalunya.

En el marc de la fira, set càmpings gironins van rebre el premi «Best Camping 2014» que atorguen dues associacions europees d’automobilistes, l’alemanya ADAC i l’holandesa ANWB. El reconeixement quedarà reflectit en la guia de viatges que edita l’ADAC –i que és un referent molt important per als campistes– en la qual apareixeran els set càmpings gironins distingits amb cinc estrelles: Les Medes, de l’Estartit; Cypsela Resort, de Pals; Mas Sant Josep, de Santa Cristina d’Aro; La Ballena Alegre, L’Àmfora i Las Dunas, de Sant Pere Pescador, i El Delfín Verde, de Torroella de Montgrí. De la resta de Catalunya n’han premiat cinc, i de la resta de l’Estat espanyol, tres.

En roda de premsa es van donar a conèixer dades estadístiques de l’activitat dels càmpings a la demarcació i del perfil del turista alemany a Catalunya. Els càmpings gironins van tenir el 2013 més de 7,5 milions de pernoctacions, tot i que la majoria tanquen a l’hivern. L’any 2012, el sector va facturar 149 milions d’euros en allotjament i 26 en serveis. Es calcula que va generar un impacte econòmic, fora dels càmpings, de 206 milions d’euros. Girona és l’única demarcació de l’Estat que, amb més de 120.000 places, disposa de més places de càmpings que d’hotel.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona, com a destinació convidada a la fira, va aportar actuacions musicals com ara la de la GiOrquestra i la cantant Nina, i també activitats de dinamització cultural a càrrec del grup medieval Els Berros de la Cort, així com degustacions de productes gastronòmics del territori.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Associació de Càmpings de Girona van disposar d’un espai propi a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme de la CMT, des d’on oferien informació relacionada amb l’oferta turística de natura i turisme actiu i cultural, de gastronomia i d’esdeveniments que la destinació ofereix als visitants per a la temporada 2014.