Centenari de la Costa Brava al Ritz de Madrid

La gastronomia gironina i el Centenari de la Costa Brava van copsar l’interès de 200 persones del món empresarial, polític, cultural i del sector turístic de Madrid.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va dur a terme el passat 21 d’abril un acte de presentació del Centenari de la Costa Brava a l’Hotel Ritz de Madrid. En aquest acte, la gastronomia i els cuiners de la Costa Brava van ser proclamats ambaixadors del Centenari de la Costa Brava a la capital de l’Estat. El Patronat de Turisme va voler reconèixer d’aquesta manera el seu treball i dedicació que han fet de la cuina de Girona un referent internacional.

L’acte, durant el qual es va presentar el Menú del Centenari, va estar presidit per Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme. Va comptar, a més, amb la presència de l’actor Emilio Gutiérrez Caba, com a mestre de cerimònies de l’acte, i d’alguns dels cuiners que han contribuït a l’èxit gastronòmic de la zona.

Gairebé dues-centes persones del món empresarial, polític i cultural i també del sector turístic van assistir a un acte en què les imatges de la Costa Brava van traslladar els convidats a uns paisatges plens de llum, amb cales i platges profundes, i els van mostrar la riquesa paisatgística, cultural, artística i gastronòmica de les comarques de Girona.

Durant l’acte, els convidats van degustar dotze plats dels quaranta que conformen la Carta de la Costa Brava a partir de la qual es confecciona el Menú del Centenari. La Carta de la Costa Brava ha estat elaborada per Ferran Adrià, Joan Roca i Jaume Subirós, i s’ofereix en més de 65 restaurants de les nostres comarques.

Aquests són alguns dels plats que van poder tastar els convidats: pa amb tomàquet i anxoves, garoines amb botifarra negra i pèsols, escalivada amb anxoves, sèpia amb pèsols, bacallà amb panses i ou dur, cap i pota amb gambes, peus calçats (peus de porc amb espardenyes), ànec amb peres, recuit amb mel, bunyols de l’Empordà, entre d’altres.

Aquests plats van estar preparats pels xefs de tres restaurants de les comarques de Girona –Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà; Francisco Millán, del restaurant Hotel Santa Marta, de Lloret de Mar, i Xavier Arrey, del restaurant El Pati Verd, de Girona– i per Oriol Blanes, coordinador de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i també de la Carta de la Costa Brava.

La degustació va anar acompanyada d’un tast dels vins del Centenari de la Costa Brava: el vi blanc Floresta 2008 del celler Pere Guardiola; el vi negre Puntiapart del celler Lavinyeta, i el garnatxa gran reserva del Celler Cooperatiu d’Espolla.