CATenBA

La gastronomia gironina es promociona amb èxit a Buenos Aires, Argentina


MARç 2014


Del 21 al 23 de setembre va tenir lloc el CATenBA (Cataluña en Buenos Aires), un esdeveniment per promocionar Catalunya i la seva oferta turística des de diverses vessants: la cuina, l’art, la literatura i la cultura gastronòmica catalana, de la mà de prestigiosos professionals.

L’acte inaugural del CATenBA va anar a càrrec d’en Josep Roca, copropietari i sommelier d’El Celler de Can Roca, guardonat amb tres estrelles Michelin i reconegut com el millor restaurant del món 2013 per la revista Restaurant Magazine.

En aquesta conferència, Josep Roca va presentar una proposta que, més enllà d’explicar la cuina catalana, va servir per donar a conèixer Catalunya.



També hi va haver espai per als actes oberts al públic; així, els xefs catalans Marc Gascons (restaurant Els Tinars de Llagostera, guardonat amb una estrella Michelin), Jimena Pérez Apellániz (restaurant La Riera de Sant Martí Vell de Girona) i Jordi Rollan (restaurant La Rectoria d’Espinavessa), i el mestre pastisser Jordi Sans (pastisseria Sans de la Bisbal) van conduir diversos tallers sobre cuina catalana. També es van poder veure documentals sobre Catalunya i la seva cultura, assistir a un recital de cançons de Joan Manuel Serrat a càrrec del cantant Mauro Guiretti, tastar vins i caves catalans o presenciar la conferència «Dibujando la vida» impartida per Xavier Mariscal. En aquest marc, Xavier Mariscal va inaugurar l’exposició «Cataluña: sabores con historia».

En l’àmbit professional, l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona es van reunir amb Hernán Lombardi, ministre de Cultura de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires, i arran d’aquesta trobada, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va declarar que «estudiarem dur a terme accions promocionals futures amb caràcter recíproc utilitzant el Casal Català de Buenos Aires que tanta presència té a la ciutat».

D’altra banda, la presentació de l’oferta turística catalana i gironina davant d’una setantena d’agents de viatges i de trenta mitjans de comunicació argentins va gaudir d’una gran assistència. CATenBA és un projecte de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, coordinat per Llum García Elorrio i Jimena Pérez Apellániz, del Restaurant La Riera de Sant Martí Vell, i que compta amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Turisme de la Ciutat de Buenos Aires.