Canal Wikiloc

El portal de la Costa Brava i el Pirineu de Girona incorpora el canal Wikiloc.com per promocionar el territori i les activitats de turisme actiu mitjançant rutes georeferenciades.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’empresa gironina Wikiloc Outdoor, SL, propietària i gestora del portal Wikiloc.com, materialitzen el projecte d’implementar el canal Wikiloc de la Costa Brava i el Pirineu de Girona que permet promocionar les comarques gironines mitjançant la utilització de rutes georeferenciades. El darrer cap de setmana ja va entrar en funcionament el canal interactiu d’itineraris dins del portal oficial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

El Patronat de Turisme ha decidit crear el seu propi canal per gestionar directament les més de 95 rutes gironines que actualment hi ha georeferenciades i posar-les a disposició de tots els usuaris d’arreu del món. Per la seva banda, diversos municipis i entitats turístiques gironines, entre els quals hi ha Lloret de Mar, Roses, els consells comarcals de la Selva i el Baix Empordà o la xarxa de senders Itinerànnia, s’han subscrit com a usuaris a Wikiloc.com per oferir també rutes del seu territori.

El Patronat de Turisme implementa el canal Wikiloc amb un doble objectiu: d’una banda, per continuar desenvolupant els productes de turisme actiu del territori a través de les noves tecnologies i, de l’altra, per posar a disposició de l’usuari del portal i del visitant de la destinació un nou servei i una nova manera de descobrir les activitats de la destinació gironina tot fomentant el turisme actiu.

Wikiloc.com és el portal web gironí de rutes georeferenciades, creades i compartides per usuaris d’arreu del món. És el lloc web on els excursionistes poden trobar noves rutes. Ofereix la possibilitat de crear i representar les pròpies rutes georeferenciades, segons diferents categories i temàtiques, i mostrar punts d’interès dels itineraris. L’eina permet visualitzar la ruta en diferents formats de cartografia i també en 3D a Google Earth, descarregar rutes a dispositius GPS, disposar d’informació addicional del recorregut com ara perfil d’alçada, distància recorreguda, desnivells acumulats o grau de dificultat, afegir comentaris dels usuaris i rebre avisos o incorporar fotografies i vídeos de les rutes.

El mes de març, Wikiloc ofereix ja 308.000 rutes de senderisme, bicicleta i caiac, i fins a 35 activitats diferents, registra prop d’un milió de visites úniques mensuals i està traduïda a 18 idiomes.

www.wikiloc.com/geotourism/costa-brava