Canal Cocina i el Canal 33 emeten programes sobre les comarques gironines

El Canal Cocina emet a partir de novembre el programa Despensa Mediterránea i el Canal 33 ha iniciat en el mes d’octubre les emissions de la sèrie GR. Camí de Sant Jaume.


MARç 2014

El Canal Cocina emetrà Despensa Mediterránea, una sèrie de programes per difondre els productes gironins. Produïda per Visual13 i conduïda pel xef Jordi Jacas, la sèrie vol aportar un nou punt de vista a la gastronomia en televisió. Despensa Mediterránea es podrà veure a partir de l’1 de novembre amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

La sèrie consta de 13 capítols de 25 minuts cadascun. Cada programa se centra de forma monogràfica en algun dels productes més singulars del territori gironí. A través d’un reportatge documental, els espectadors podran veure com es cultiva, es captura o es produeix, hi haurà entrevistes amb els seus productors, coneixeran les qualitats dels productes i les tradicions que m’acompanyen el seu consum, i a la vegada paisatges extraordinaris de les comarques de Girona des del Pirineu fins a la Costa Brava. Despensa Mediterránea s’emetrà a partir de l’1 de novembre cada dilluns a les 11 h del matí, a les 5 h de la tarda i a 2/4 d’1 h de la matinada a Canal Cocina, un canal de televisió privat de pagament que es pot veure a través de les plataformes digitals. Canal Cocina està dedicat exclusivament a la cuina amb una programació ininterrompuda de 24 hores i compta amb la participació de diferents cuiners tant espanyols com estrangers.

Per la seva banda, el programa GR. Camí de Sant Jaume que el canal 33 emet des d’octubre és una nova sèrie documental de nou episodis que cada setmana mostra una etapa del camí que els peregrins i els excursionistes realitzen a través de Catalunya, d’est a oest, per fer via a Santiago de Compostel·la.

En el decurs dels capítols de la sèrie, el presentador, Marc de las Heras, mostra paisatges i espais monumentals, explica fets històrics i entrevista personatges locals que aporten valor a cada programa. Els tres primers programes de la sèrie corresponen a trams del camí de Sant Jaume que transcorren per les comarques gironines.

Aquesta sèrie està produïda per Televisió de Catalunya i Cactus Produccions amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i amb la col·laboració tècnica del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Així mateix, nombroses entitats i empreses turístiques de les comarques de l’Alt Empordà, el Gironès, la Selva i la Garrotxa van prendre part activa en la producció implicant-se en la gravació que va tenir lloc a la demarcació de Girona entre els mesos de maig i juliol de 2010.