Campanya d’esquí al Pirineu de Girona

Les estacions d’esquí del Pirineu de Girona s’ompliran d’esquiadors durant les vacances de Nadal, Cap d’Any i Reis, i es preveu una ocupació hotelera al voltant del 95%.

 



MARç 2014

Les cinc estacions d’esquí gironines –quatre d’esquí alpí i una d’esquí nòrdic  (Guils Fontanera)– configuren el ventall d’opcions d’esport d’hivern al Pirineu de Girona. La Molina, Masella, Vall de Núria i Vallter 2000 han esdevingut clàssics de l’esquí a Catalunya, en un moment d’autèntica progressió gràcies a la millora dels serveis i equipaments i també d’àrees com Alp 2500 que, amb la connexió entre la Molina i Masella, ofereix el domini esquiable més important dels Pirineus, amb una superfície de més de 115 quilòmetres.

En la temporada 2010-2011, l’estació de la Molina adapta la zona d'Alabaus per acollir les proves dels Mundials de Snowboard FIS que se celebren del 14 al 22 de gener de 2011. També instal·la en els seus remuntadors d’accés a l’estació un sistema de control de forfet –tarja amb xip– que és mans lliures, a més d’ampliar diversos trams de telecabines i d’instal·lar més canons de producció de neu. L’estació de Masella remodela la zona de l’Snowpark, amplia i millora la senyalització a les pistes i crea forfets i abonaments a la carta i per a famílies. L’estació de muntanya Vall de Núria millora l’accés i la seguretat a les seves pistes (senyalització, matalassos, xarxes, balises i paviments) i amplia la seva capacitat d’allotjament amb la remodelació de l’antic edifici de Sant Josep. Vallter 2000 remodela remuntadors i telecabines, realitza millores en els accessos i també en la seguretat de les pistes Bac, Jordi Pujol Planella i Clot. Guils Fontanera arranja les pistes d’esquí de fons i instal·la cent metres més de paravents.

Els esquiadors poden gaudir aquesta temporada d’un seguit de millores i novetats que afegeixen qualitat i incrementen les prestacions de les estacions gironines.

Previsions d’ocupació turística al Pirineu de Girona

Segons dades proporcionades per l’ACEM, els consells comarcals de la Cerdanya i el Ripollès, Turisme Garrotxa i les associacions, federacions i gremis d’allotjaments turístics gironins, les previsions d’ocupació als establiments turístics de muntanya són optimistes per a la campanya de Nadal i Cap d’Any.

L’Associació d’Hotels i Càmpings de la Cerdanya preveu una ocupació del 80% del 27 al 30 de desembre, per bé que les reserves d’última hora poden incrementar aquesta xifra. Els establiments de la comarca tindran una ocupació del 100% el 31 de desembre i d’un 80% l’1 de gener. A partir del 2 de gener les reserves es troben sobre el 40% per bé que es realitzaran reserves a finals d’any i en funció de la quantitat de neu.

Una setmana abans de la campanya de festes de Nadal, la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona informa que l’ocupació hotelera mitjana de la zona de la Garrotxa es preveu que sigui d’un 30% tenint en compte que alguns establiments la nit de Cap d’Any arribaran al 80%. La comarca del Ripollès té una previsió d’ocupació del 40%.