Balanç TBEX EU Costa Brava

El congrés TBEX i els blogtrips #InCostaBrava i #InPyrenees generen 149 milions d’impressions i arriben a seixanta-tres països en dos mesos.


MARç 2014

La celebració del primer congrés mundial de blocaires de viatges a l’Estat espanyol, TBEX Europe Costa Brava 2012, va portar a la demarcació de Girona més de tres-cents cinquanta blocaires de vint-i-una nacionalitats diferents, els quals, en el decurs de la seva estada, van difondre a través de les xarxes socials en què actuen comentaris, fotografies, vídeos i blocs de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona.

El 2 d’octubre, finalitzat el congrés TBEX Europe Costa Brava 2012 i el programa d’activitats posterior a la conferència de blocaires, el Patronat de Turisme va presentar el balanç i l’informe de dades final d’aquesta acció promocional i de comunicació 2.0. L’informe va ser elaborat per l’empresa Alter Ego i recull dades quantitatives i qualitatives resultants del monitoratge de les xarxes socials obtingudes a través de diverses eines Topsy, Hashtracking i TweetReach.

L’anàlisi de l’impacte a les xarxes socials del congrés TBEX i dels posteriors blogtrips #InCostaBrava i #InPyrenees, en el període comprès entre el 16 d’agost i el 30 de setembre, recollia que s’havien generat 147.280.979 impressions en un total de seixanta-tres països.

Les impressions procedien de 13.849 contribuents que havien generat 26.967 piulades. En total, els impactes a les xarxes socials havien arribat a 28.563.676 persones.

A més a més, en aquest mateix període analitzat, van compartir-se 11.753 fotografies a la xarxa Instagram.

Quant a les dades qualitatives, l’informe posa de manifest que el 99% del material publicat és positiu, útil per a la indexació en buscadors, i prescriptiu de cara a usuaris que cerquen informació sobre la destinació. També els volums d’informació publicada (text, fotografies i vídeos) sobre les diferents poblacions gironines que conformen la destinació Costa Brava i que s’han generat durant els deu dies que ha durat l’acció TBEX, i els dos blogtrips, equivaldrien al volum d’informació que es publicaria al llarg de dues temporades senceres de promoció turística del mateix Patronat.

El resultat final del monitoratge de les xarxes socials arran de l’acció promocional i de comunicació 2.0 TBEX no s’obtindrà fins a final d’any, quan s’hagin publicat el major nombre de posts i altres informacions i elements com fotografies i vídeos.

Per seguir tota l’actualitat dels blogtrips en temps real en Storify