Badia de Roses

Els municipis de Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador i l’Escala es presenten oficialment com una de «les badies més belles del món»


MARç 2014

 Els municipis de la badia de Roses –Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador i l’Escala– van rebre el 14 de setembre el títol oficial que acredita l’ingrés al club de «les badies més belles del món» atorgat per la Unesco i del qual en formen part només trenta-set badies d’arreu del món.


Deu dies després, representants dels quatre municipis van presentar oficialment aquest guardó en el transcurs d’una excursió en vaixell per la badia. Van participar-hi també empresaris turístics de la zona i un grup de blocaires internacionals especialitzats en turisme convidats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona que es trobaven de blogtrip per l’Alt Empordà després de finalitzar el congrés TBEX EU Costa Brava de Girona.

A la presentació van assistir-hi representants dels quatre ajuntaments i el vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Sr. Joan Giraut. Els blocaires assistents van difondre la notícia a través de xarxes socials com GoSeeWrite, Nomadbiba, Skinnybackpacker, Spanishsablores o @iPhilar a Instagram.

Aquesta és una distinció que tenen únicament trenta-set badies d’arreu del món. Tan sols se n’accepta una per estat i mar, de manera que la badia de Roses serà l’única que tindrà aquest títol a la costa mediterrània de la península Ibèrica.

La badia de Roses s’ha incorporat al club gràcies al pes dels seus nombrosos atractius i valors territorials: tres parcs naturals, les ruïnes d'Empúries, més de quaranta-cinc quilòmetres de platges (algunes d'elles amb la certificació europea de qualitat EMAS), la gastronomia, la gran i variada oferta d’esports nàutics, terrestres i aeris, etc.

Actualment els quatre ajuntaments implicats treballen en la creació d’un ens comú que ha de permetre desenvolupar actuacions conjuntes com a badia de Roses, difondre internacionalment el reconeixement obtingut i elaborar un pla estratègic de turisme sostenible.