Acords i ajuts a la gastronomia gironina

El Patronat de Turisme signa convenis de col·laboració per a la difusió i promoció de la gastronomia gironina amb les aules gastronòmiques de l’Empordà, el Ripollès i Girona per valor de 33.000 euros.


MARç 2014

El Patronat de Turisme signa convenis de col·laboració per a la difusió i promoció de la gastronomia gironina amb l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i l’Aula Gastronòmica Girona per valor de 33.000 euros.

Els convenis tenen com a objectiu estructurar, aglutinar i donar a conèixer l’oferta gastronòmica de les comarques gironines, com a element fonamental de la riquesa cultural i patrimonial que forma part important del conjunt de productes turístics que ofereix la destinació en els mercats emissors.

En el marc d’aquests acords de col·laboració, es duran a terme un seguit d’actuacions que permetran la utilització de les instal·lacions i equipaments de les aules per part del Patronat per a l’organització de presentacions i/o esdeveniments relacionats amb el món gastronòmic, i l’organització de sessions formatives o demostracions de cuina a agents de viatges i periodistes. Les aules gastronòmiques també oferiran serveis d’assessorament en matèria gastronòmica i la vinculació amb els productors de la zona. El Patronat comptarà amb la participació d’equips professionals de les aules en aquells actes gastronòmics que tinguin lloc en mercats d’origen dins les accions de promoció de les marques turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona que consisteixin en l’elaboració de degustacions gastronòmiques, entre d’altres actuacions.

D’altra banda, en la línia dels ajuts que el Patronat destina a la promoció de la gastronomia a les comarques de Girona, s’ha col·laborat en el projecte de creació de la nova pàgina web Cuina a Sils. El 30 de març es va presentar a l’Hotel Fornells Park el portal www.lacuinaasils.com, amb la participació de la directora del Patronat de Turisme, Dolors Batallé. A l’acte va assistir una vuitantena de persones i va concloure amb una degustació de plats elaborats i cuinats per una representació de les cuineres de Sils.